De Top 10 beste iPhone-applicaties 2009 van Mike

Een overzicht van de beste iPhone-applicaties 2009 waarin de beste applicaties en spellen naar voren komen die auteur Mike van Hoenselaar noemenswaardig vind in zijn top 10.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

iPhoneclub beste apps 2009 van MikeiPhoneclub geeft op 31 december alle auteurs en moderators de kans om hun eigen Top 10 van beste iPhone-applicaties 2009 met jou te delen. Op deze manier krijg je een kijkje in de keuken van de iPhone van een van de mensen achter iPhoneclub. Iedereen heeft heel andere interesses, zo blijkt. Mike deelt in dit derde artikel zijn Top 10. Mike is een van de iPhoneclub-auteurs.

Na bijna 300 artikelen voor iPhoneclub geschreven te hebben zou je verwachten dat ik de nodige applicaties toch wel gezien heb. Toch blijf ik me dagelijks verbazen over al het moois dat er gemaakt wordt.

Een top 10 van de beste applicaties die in 2009 zijn uitgekomen is dan ook erg moeilijk om samen te stellen. Natuurlijk heb ook ik enkele favorieten die ik dagelijks gebruik of erg mooi gemaakt vind. Persoonlijk speelt design, gebruiksvriendelijkheid, aantal keren dat je de app opstart en de herspeelbaarheid van bijvoorbeeld games een belangrijke rol bij mij. In mijn top 10 staat Tweetie 2 toch echt met stip bovenaan. Zowel wat gebruiksvriendelijkheid betreft als de hoeveelheid keren dat ik de iPhone-applicatie opstart.

De top 10 beste iPhone-applicaties 2009 van Mike van Hoenselaar

Tweetie 2

 1. Tweetie 2 (€2,39)
  Tweetie is voor mij het enige programma dat ik meer dan 10x keer per dag opstart. Ik ben voorheen altijd een echte blogger geweest, maar sinds de toegankelijkheid van Twitter op de iPhone ben ik eigenlijk alleen nog maar op Twitter aanwezig. Tweetie 2 blinkt voor mij uit in met name gebruiksvriendelijkheid. Voor het eerst kan ik alle dingen doen die ik graag zou willen in een Twitter-client.
 2. The Settlers (€3,99)
  Dit was vroeger al een spel wat ik helemaal blauw speelde, maar toen ik hoorde dat het op de iPhone zou verschijnen was ik helemaal verkocht. Ik heb wel gemerkt dat als je het op de PC gewend bent dat je sneller door het spel heenkomt. Als het helemaal nieuw is dan is het een best grote stap om alles te leren. Maar het blijft voor mij echt een tijdvuller als ik even niets te doen heb. Voornamelijk in de trein. Het is een spel dat je ook wat langzamer kan spelen en niet meteen de level verliest of een ronde over moet doen. Dat vind ik een van de sterkere punten.
 3. WhatsApp (€0,79)
  De eerste versie van Ping! heeft me bijna niet in dit soort applicaties doen geloven. Na de update van Ping! kwam ik in aanraking met deze applicatie en gebruik het nu iedere dag. Enige vervelende is dat niet iedereen een iPhone heeft, anders kan ik deze gratis ´smsen´. Een applicatie die voornamelijk om zijn bruikbaarheid en zijn nut in mijn top 10 is opgenomen.
 4. Fieldrunners (€3,99)
  Met name de 1.3.0 versie die deze week uitgegeven is heeft me het spel weer sinds lange tijd doen spelen. Ik ben hier sowieso erg lange tijd verslaafd aan geweest, maar doordat er continu nieuwe spellen uitkomen en ik die blijf proberen raakte ik deze verslaving kwijt. De nieuwe update komt uit en ik ben direct weer verkocht. De toevoeging van het spelen tegen vrienden en de herspeelbaarheid is voor mij genoeg om Fieldrunners de titel te geven van een van de beste games van 2009. Ook al weet ik dat NOVA, Command & Conquer Red Alert ook erg gave spellen zijn die tenminste de volledige capaciteit van mijn iPhone 3G vragen.
 5. Foursquare (gratis)
  Heel apart, maar eenmaal geïnstalleerd en een paar keer gebruikt ben ik constant bezig om punten te scoren. Is het niet om in te checken op een locatie dan is het wel om nieuwe locaties te vinden die er nog niet in staan. Juist het spelelement is voor mij een reden om bewust mijn locatie door te geven via de applicatie. Ik start deze applicatie gemiddeld 10 keer per dag zeker op: ook om te kijken waar vrienden zich bevinden.
 6. Analytics (€3,99)
  Naast mijn passie voor de iPhone heb ik ook nog een andere passie en dat is webdesign. Statistieken bijhouden is daar een groot onderdeel van. Ik gebruik Analytics dagelijks om alle websites die ik gemaakt heb en beheer te analyseren in de gaten te houden. Ook kan ik bij klanten direct resultaten laten zien. Laatst is Visits uitgekomen, maar ik merk toch dat ik deze meer gebruik. Vooral door zijn compleetheid en gebruiksvriendelijkheid als het gaat om statistieken opvragen een erg handige applicatie.
 7. Layar (tijdelijk niet beschikbaar)
  Ook al heb ik een 3G, ik heb bij vrienden meerdere malen de applicatie opgestart. Dit is voor mij gewoon een applicatie die zijn plek verdiend puur voor de innovatie die het met zich meebrengt. De discussie over de bruikbaarheid laat ik maar achterwege. Dat is voor velen verschillend. Maar ik heb er al meerdere malen succesvol gebruik van gemaakt.
 8. Modern Combat: Sandstorm (€3,99)
  Dit was niet de eerste game die deze besturing gebruikte, maar ik kan dit spel dag en nacht spelen. Mijn 3G trekt het maar net, maar het speelt allemaal erg vlot en soepel. Voornamelijk voor de besturing heb ik deze game zo hoog geplaatst. De herspeelbaarheid van deze game is voor mij erg hoog.
 9. 3FM: Stop Malaria (gratis)
  Ik had dit niet verwacht, maar ik heb tot diep in de nacht geprobeerd de highscore van het spel te verbeteren. Misschien juist omdat het een makkelijk spel is en de herspeelbaarheid erg hoog is kan ik dit spel in de minuten die ik even vrij heb goed blijven spelen. Natuurlijk is de donatiemogelijkheid voor de Serious Request ook een mooie oplossing.
 10. Broadcaster (gratis)
  Eindelijk. Eindelijk een mogelijkheid om via de 3G te streamen naar de wereld. Dit is (nog) niet een applicatie die ik dagelijks gebruik, maar de mogelijkheid en de toepassing van de techniek vind ik erg goed. Dit is zeker een applicatie die ik in 2010 nog zeker vaak zal gaan gebruiken.

Zo dat was het weer: mijn top 10 van beste applicaties van 2009. Natuurlijk zou ik er nog veel meer in willen zetten, maar we hebben maar 10 plekken. Voor mij weegt de herspeelbaarheid en het aantal keer dat ik een applicatie ook daadwerkelijk opstart erg zwaar mee. Ik ben benieuwd wat 2010 gaat betekenen voor nieuwe applicaties. Laten we hopen dat de nieuwe iPhone weer heel wat innovaties met zich mee gaat brengen. Iedereen alvast een goede roetsj (wordt in Limburg gebruikt om te zeggen ‘een goed uiteinde’) en tot in het nieuwe jaar.

Dit artikel is onderdeel van een serie artikelen waarin iPhoneclub-auteurs en -moderators hun eigen top 10 van beste iPhone-applicaties 2009 met jou delen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 januari 2010, 20:51
Categorie Round-up
Onderwerp tweetie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.