LeWeb: Square wil dongle voor iPhone-betalingen gratis weggeven

Op de conferentie LeWeb in Parijs liet Square-oprichter Jack Dorsey weten, dat hij de betaaldongle voor de iPhone gratis wil weggeven. Later komt er ook een API.

leweb09Op de jaarlijkse conferentie LeWeb in Parijs gaf Jack Dorsey (mede-oprichter van Twitter) vanochtend de aftrap. Dorsey vertelde over zijn betaalsysteem Square, waarmee je via de iPhone betalingen kunt incasseren. Square ging in november van start met een betaprogramma en er zijn plannen om ook een API uit te brengen, zodat Square verbinding kan maken met andere betaalsystemen en zelfs met boekhoudsoftware. Bij Square moet je een dongle vastklikken op de headset-aansluiting van de iPhone. Dorsey kondigde aan, dat hij van plan is deze dongle gratis weg te geven.


square iphoneGebeurt er veel spannends in de financiële wereld? Volgens Dorsey wel: net als in de zorg staan er baanbrekende dingen te gebeuren. Maar eerst moet de mobiele portemonee overwonnen worden. Dorsey gaf aan, dat hij bij Square eerst van plan was om de iPhone-camera te gebruiken. Je maakt dan een foto van een creditcard en deze wordt via OCR omgezet in leesbare data. Dat kwam er uiteindelijk niet van. Square wil de dienst op meerdere platformen aanbieden en koos uiteindelijk voor een audio-interface via de headset-aansluiting.

Een demonstratie op het podium van LeWeb ging niet helemaal goed: het lukte aanvankelijk niet om een creditcard te lezen. Op dit moment is de oplossing dan ook in private beta, hoewel er ook al een paar winkeliers zijn die er daadwerkelijk gebruik van maken. Er wordt nog gewerkt aan het opbouwen van een beveiligingsteam. Square laat bij betalingen al wel een foto zien van de persoon die wil afrekenen (zie afbeelding rechts), als extra check voor de winkelier.

Meer weten? We schreven eerder al over Square.

square betalen op iphone

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.