Cookoo-horloge met iPhone-app heeft Kickstarter-financiering al voor 75% rond

Het Cookoo-horloge lijkt een succes te worden op Kickstarter. Na nog geen week is al ruim 75% van de investeringen binnen via Kickstarter. Met het analoge Cookoo-horloge kun je notificaties tussen horloge en iPhone of andere smartphone uitwisselen.

cookoo kleinHet Cookoo-horloge van ConnecteDevice zou wel eens het volgende succesnummer op Kickstarter kunnen worden. Het koekoekshorloge heeft in minder dan een week tijd al meer dan 115.000 dollar binnen, 75% van de benodigde investering die via crowdfunding bij elkaar wordt gesprokkeld. De Cookoo ziet er niet uit als het zoveelste horloge voor geeks; de wijzerplaat is zelfs analoog. Toch gaat er slimme technologie verborgen achter het horloge.


Je kunt notificaties ontvangen die je vertellen wat er gaande is op je smartphone. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Bluetooth SMART-technologie waarvoor je een toestel als de iPhone 4S, derde generatie iPad, HTC One X of Samsung Galaxy S III nodig hebt. Het Cookoo-horloge kan ook zeggen waar jouw telefoon zich bevindt, helpt bij het inchecken in apps zoals Facebook, kan je locatie taggen en groepsfoto’s maken. Het waterbestendige horloge stuurt je een herinnering wanneer het tijd is om je telefoon of tablet op te laden. Snelle beslissers konden voor $50 meedoen, de volgende lichting betaalt $80 en als de Cookoo straks in de winkel ligt is een prijskaartje van $100 gepland.

cookoo watchToegegeven, de Pebble haalde nóg sneller nóg meer geld binnen. Maar nu de Pebble is uitverkocht kan dat mensen in de armen van de Cookoo drijven. Met nog 37 dagen te gaan is wel zeker dat het benodigde bedrag van 150.000 dollar wordt opgehaald. De makers van de Cookoo zien het horloge als een draagbare uitbreiding van je smartphone. Eentje die je niet tussentijds hoeft op te laden, de twee batterijen die erin zitten gaan drie jaar mee. Bij een gewone horlogebatterij is het vaak niet meer dan een jaar. De productie staat gepland voor eind oktober, zodat begin november de eerste Cookoo-horloges op de deurmat van de kopers vallen – ruim op tijd voor de feestdagen. Er is een speciaal Couples Pack voor partners die graag hetzelfde dragen. De verpakking van de Cookoo kan bovendien worden gebruikt als vogelhuisje.

Meer info: Cookoo op Kickstarter

Een reeks filmpjes legt de mogelijkheden uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.