‘Arbeidsomstandigheden Foxconn nog niet verbeterd’

Volgens arbeidswaakhond SACOM zijn de arbeidsomstandigheden bij Apple nog steeds niet verbeterd. Terwijl Apple beloofde dit wel te gaan doen. Het personeel wordt gepusht om hoge aantallen te produceren en Foxconn zou personeel op onmenselijke wijze behandelen.

FoxconnVolgens arbeidswaakhond Students & Scholars Against Corporate Misbehaviour (SACOM) is er niet veel veranderd aan de arbeidsomstandigheden bij fabrikant Foxconn, zo schrijft Reuters. Het salaris van verschillende werknemers zou verlaagd zijn, terwijl personeel wordt gepusht om zeer hoge productie-aantallen te behalen. Foxconn zou zijn werknemers ook op “onmenselijke” wijze behandelen. SACOM’s onderzoek baseert zich op meerdere bezoeken bij fabrieken van Foxconn en 170 interviews met werknemers.

SACOM’s conclusie is opmerkelijk, omdat Apple en Foxconn onlangs zeiden van plan te zijn de werkomstandigheden in de fabrieken te verbeteren. Het rapport concludeert dat Apple en Foxconn nog niets hebben gedaan om dit waar te maken. De organisatie China Labour Bulletin zegt ook geen bewijs te hebben dat Apple de situatie heeft verbeterd. Hoewel SACOM een trend binnen Foxconn zou kunnen constateren, is het aantal interviews dat ze hebben afgelegd relatief laag in vergelijking met het totale aantal medewerkers. Foxconn heeft op het moment van schrijven namelijk meer dan een miljoen personeelsleden in dienst.

Foxconn zegt dat de werkomstandigheden van personeel zeer serieus te nemen en dat er hard wordt gewerkt om de omstandigheden te verbeteren. De beweringen van SACOM staan ook haaks op eerdere berichten van Guangzhou Daily: hieruit bleek dat de salarissen van personeel in 2013 juist verdubbeld worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2012, 17:00
Categorie Apple
Onderwerp foxconn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.