iOS 8 concept: meteen reageren op binnenkomende meldingen

Een conceptvideo voor iOS 8 toont een handige en vrij essentiële verbetering van meldingen: meteen reageren bij binnenkomst van bijvoorbeeld een iMessage.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Concept: meteen reageren op meldingen in iOS 8Apple bracht iOS 7 nog maar zo’n drie maanden geleden uit, maar inmiddels wordt alweer reikhalzend uitgekeken naar iOS 8. iOS 7 bracht niet alleen een nieuw ontwerp, maar ook de nodige nieuwe functies, zoals bijvoorbeeld het nieuwe Bedieningspaneel dat steevast door jullie als favoriete functie genoemd wordt. Maar er blijft altijd ruimte voor verbetering. Een nieuwe conceptvideo van ontwerper Sam Beckett toont zo’n mogelijke verbetering: interactieve meldingen.

In iOS 6 introduceerde Apple een nieuwe manier voor het ontvangen van notificaties, een lange balk bovenaan het scherm. In iOS 7 kregen de notificaties een ander uiterlijk, maar veel meer veranderde er ook niet. Het zijn nog steeds statische meldingen. Beckett haakt daarop in met zijn concept voor iOS 8. Hoe makkelijk zou het zijn om bij binnenkomst van een melding van bijvoorbeeld iMessage of Mail meteen te kunnen reageren? Zonder daarbij je favoriete app of game te hoeven verlaten. Een kleine maar voor velen vrij essentiële verbetering.

Geheel nieuw is het overigens niet. Het kan al langer door te jailbreaken en Apple heeft het zelf ook al ergens anders ingebouwd. In het Mac-besturingssysteem OS X Mavericks is het namelijk mogelijk om bij binnenkomst van meldingen meteen te reageren. In het verleden introduceerde Apple meestal eerst functies in iOS die later hun weg naar de Mac vonden, maar misschien is het deze keer wel andersom?

Lees meer over iOS 8 in ons dossier iOS 8.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 12:11
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.