Rise Alarm Clock voegt meerdere wekkers toe na iOS 7-update

Rise Alarm Clock voor iPhone en iPad kreeg een iOS 7-update, maar daardoor verlies je wel functies: meer wekkers zetten en opbouwend volume.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Rise Alarm Clock iPhoneDe succesvolle en minimalistische wekker-app Rise Alarm Clock zet kwaad bloed bij gebruikers na de nieuwste update. De laatste update van de applicatie zorgt er niet alleen voor dat de app beter aansluit op iOS 7 qua ontwerp, maar introduceert ook de optie om meerdere wekkers in te stellen. Dat had een basisfunctionaliteit moeten zijn, vinden App Store-recensenten wereldwijd. Maar ontwikkelaar Kellen Styler dacht er anders over: als je meer alarmen wilt instellen, betaal je een in-app aankoop van 89 cent.

Rise Alarm Clock meerdere wekkersHet maakt niet uit of je de app nu downloadt voor 1,79 euro of al eerder in je bezit had. Voor iedereen is de mogelijkheid om meerdere wekkers te zetten een betaalde optie. Wil je meer dan één alarm instellen, dan betaal je eenmalig 89 cent in de app. Een andere wijziging kan eveneens rekenen op kritiek van gebruikers. De mogelijkheid om het volume van het alarm langzaam te laten toenemen, is verdwenen. Je wordt nu wakker met het volumeniveau waarop je de iPhone hebt ingesteld.

De visuele iOS 7-aanpassingen van Rise Alarm Clock zijn subtiel. De applicatie zag er al goed uit en is slechts op punten aangepakt. Het lettertype is veranderd en het lijkt erop dat de achtergrond een net wat fraaiere kleurenovergang heeft.

Of Rise voor jou een aanrader is, ligt aan je wensen. De applicatie is weliswaar simpel te bedienen met één veegbeweging om een wekker te zetten, maar heeft niet al teveel opties. Meerdere alarmen activeren is een betaalde functie, je kan niet nauwkeuriger dan een kwartier een wekker zetten en ook wakker worden met de radio ontbreekt. Wel kan je een nummer van je eigen muziekcollectie op de iPhone instellen.

Downloaden: Rise Alarm Clock (€1,79, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 8:32
Onderwerpen alarm, klok, wekker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.