Langdurige ddos-aanval op iCulture forum [Update]

Het iCulture forum heeft zondag 29 december en maandag 30 december 2013 te maken met een zeer hardnekkige en langdurige ddos-aanval.

Forum downOns iCulture forum heeft sinds gisterenmiddag te maken met een zware en langdurige ddos-aanval. De aanval begon gisteren (zondag 29 december 2013) rond 5 uur ‘s middags. In eerste instantie was niet duidelijk op welke site de ddos-aanval gericht was, maar dat bleek na onderzoek dus ons forum te zijn. Omdat een ddos-aanval vaak kort, maar heel heftig is, hadden we aanvankelijk de hoop dat het vanmorgen wel overgewaaid zou zijn. Helaas zijn we toch nog niet uit de “gevarenzone”. Het is niet duidelijk waar de aanval vandaan komt en waarom juist ons forum wordt aangevallen. Onze hostingpartij @CloudVPS onderzoekt ook mogelijkheden aan hun kant om de aanval af te stoppen of in ieder geval zodanig te verminderen dat het forum weer bereikbaar wordt.


Op onze (extern gehoste) statuspagina status.iculture.nl kun je altijd de laatste uptimegegevens raadplegen en/of een van onze sites last heeft van netwerkstoringen.

Zoals gezegd hadden we verwacht dat de ddos-aanval vanmorgen wel beëindigd zou zijn, maar helaas is de intensiteit nog niet afgenomen. We kunnen op dit moment dan ook niet anders doen dan afwachten. We hopen snel het sein ‘Brand meester’ te kunnen geven.

UPDATE 12:05 uur: De aanval lijkt te zijn opgehouden of afgewend. We wachten nog op update van onze hostingpartij. Het forum is in ieder geval weer bereikbaar: https://forum.iculture.nl.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 december 2013 om 12:06
Categorie
Round-up
23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.