ComiXology voor iPhone en iPad geeft 20 dagen gratis comics weg

ComiXology voor iPhone en iPad, een bekende applicatie om strips mee te lezen, geeft de komende tijd iedere dag een gratis comic weg.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

comixology icoonDe bekende comic-app ComiXology deelt tot 14 juni iedere dag een gratis stripboek uit. In totaal zijn dat 20 stripboeken in 20 dagen. Voor wie ComiXology nog niet kent: de applicatie is niet alleen de thuisbasis voor een hoop bekende Amerikaanse strips van bijvoorbeeld Marvel en DC Comics, maar ook voor zelfstandige tekenaars die hun comics via het platform willen verkopen. Om de gratis strips te ontvangen hoef je alleen 24 uur na uitgifte een gratis ‘freebie’ te kopen. Daarna kun je meteen beginnen met lezen. Het eerste stripboek is alweer verdwenen, maar als je nu begint zijn er de komende tijd nog 19 comics te verzamelen.

comixologyIn ComiXology kan je op meerdere manieren lezen. Je kunt op de iPad een hele pagina in beeld laten komen en steeds inzoomen om de letters te lezen, maar ook gebruik maken van ‘Guided View’. Op die manier komt steeds één vakje van de pagina in beeld. Met name op de iPhone is dat een een prettige manier op strips te lezen. In totaal kun je in de app meer dan 50.000 digitale strips en graphic novels lezen, over onderwerpen zoals zombies, avonturen in de ruimte en fantasiewerelden met bijzondere figuren.

Dit is een mooie actie van de makers van Comixology, maar zij konden eerlijk gezegd ook wel wat positieve publiciteit gebruiken. Sinds de overname door Amazon werd ComiXology geheel vernieuwd en verdween de in-app winkel uit de applicatie. Hierdoor worden gebruikers nu gedwongen om hun stripboeken via de browser te kopen, wat omslachtiger werkt en de applicatie een heleboel negatieve recensies in de App Store oplevert. Echte comic-liefhebbers zijn boos en op zoek naar andere apps, en dat kan nooit de bedoeling zijn geweest. Deze ’20-dagen-strips’ actie is alvast een goed begin, maar daarna zullen de ontwikkelaars gezien de backlash wellicht alsnog moeten overwegen om de winkel terug te zetten.

Downloaden: ComiXology (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2014, 15:00
Categorie Apps
Onderwerp comics

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.