iPhone-scheurkalenders voor 2013: Fokke & Sukke, Peter van Straaten en Plint

Er zijn drie nieuwe scheurkalenders voor de iPhone uitgebracht voor 2013: Fokke en Sukke, Peter's Zeurkalender van Peter van Straaten en Plint 2013.

iPhone scheurkalenders 2013 Fokke en Sukke SwipekalenderEen nieuw jaar, een nieuw blik scheurkalenders op de iPhone. Vorig jaar begon het op een traditie te lijken en in 2013 kunnen we stellen dat het er een is geworden. Er zijn meteen drie varianten waar je de blaadjes virtueel van af kan scheuren. De Fokke & Sukke Swipekalender 2013, Peter’s Zeurkalender 2013 van Peter van Straaten en een nieuweling: Plint 2013. Die bevat geen cartoons die je ook in de krant tegenkomt, maar een combinatie van beeld en gedichten.

De kalenders van Fokke en Sukke en Peter van Straaten komen overeen met de papieren varianten die je misschien al als kerstcadeau hebt ontvangen. Je scheurt elke dag een virtueel blad af met een cartoon erop. Bij Fokke & Sukke hebben de grappen vaak een licht maatschappijkritische insteek, Peter van Straaten vangt de voorstelbare ellende van singles en stelletjes op leeftijd in cartoons. Beide kalenders zijn voor het eerst geoptimaliseerd voor het scherm van de iPhone 5 en nieuwste iPod touch. Het zijn beide nieuwe applicaties, dus geen gratis update van de kalender van vorig jaar. Dat maakt de prijs relatief hoog misschien, maar beide kalenders zijn in ieder geval een tientje goedkoper dan hun papieren equivalent.

iPhone scheurkalenders Plint 2013 iPhone scheurkalenders Peter's Zeurkalender 2013

Door hun klein weergegeven cartoons is de leesbaarheid vaak helaas wat lager dan de ‘echte’ versie. Daar staat tegenover dat je eenvoudig tussen de dagen kan vegen, cartoons kan delen via e-mail en een maandoverzicht kan oproepen. Daarin zie je aan de rode ster op een datum bovendien welke cartoon je hebt gefavoriet. De kalenders hebben allen dezelfde opzet. De apps zijn gemaakt door Tangibility, die ook de Wijngids-app maakt.

De iPhone-scheurkalender Plint 2013 kon ook leesbaarder. De onderkant van het beeld is ingeruimd voor de bron van het gedicht en de illustratie die je daarboven ziet, en schrijnend maar waar is dat ook het meest leesbare van een pagina. Het gedicht valt vaak wat klein uit. De afkomst van de gedichten is de minste niet. Zo tref je onder andere kort en krachtig werk van Martin Bril en Frank Eerhart.

Downloaden:
Fokke & Sukke Swipekalender 2013 (€3,59, iPhone, iOS 4.3+)
Peter’s Zeurkalender 2013 (€4,49, iPhone, iOS 4.3+)
Plint 2013 (€5,49, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 januari 2013, 14:01
Categorieën Boeken, Nederlandse apps
Onderwerpen activity, fokke en sukke

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.