ComiXology start App Store voor iOS-strips

ComiXology laat voortaan iedereen strips indienen, zodat ze via de bekende Comics-app verkocht kunnen worden.

ComiXology SubmitDe iOS-app van ComiXology is al langer thuisbasis voor een hoop bekende strips, maar het is nu ook mogelijk voor zelfstandige tekenaars om hun comics via het platform te verkopen. Hiervoor hoef je enkel een account te maken bij ComiXology Submit en je strip in te dienen. Net als bij de App Store moet je creatie alleen wel worden goedgekeurd voordat hij te koop wordt aangeboden. ComiXology zegt naar een zeker kwaliteitsniveau te streven, wat kan betekenen dat lang niet alles de selectie zal halen.

ComiXology Submit bevond zich sinds afgelopen najaar in een testfase maar is nu door iedereen te gebruiken. Het indienen van je strips kost je niks, maar je moet de gemaakte omzet wel met het stripplatform delen. Je zult uiteindelijk maar de helft van het gevraagde bedrag terugzien. De app maakt gebruik van Apple’s in-app aankopen. Vermoedelijk betaalt ComiXology de 30 procent van het bedrag dat naar Apple hoort te gaan.

ComiXology is een iOS-applicatie waarmee je (Amerikaanse) strips kunt kopen en lezen. Onder andere Marvel en DC Comics verkopen hun comics via de app.

Downloaden: Comics (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 maart 2013, 12:23
Categorie Boeken
Onderwerp comics

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.