Striplezer Comic Zeal ondersteunt retina-resolutie nieuwe iPad

De iPad-app Comic Zeal ondersteunt vanaf vandaag de retina-resolutie van de nieuwe iPad, waardoor het mogelijk is om strips in een hogere resolutie te bekijken. Ook zijn er een aantal kleine veranderingen gemaakt.

Comic ZealDe iPad-app Comic Zeal heeft een update gekregen, waardoor je voortaan al je comics in de retina-resolutie van de nieuwe iPad kunt bekijken. De strip-bestanden moeten wel een hoge resolutie hebben om van deze functionaliteit gebruik te maken. Daarnaast is het nu ook mogelijk om strips op de home-pagina te zetten en ze automatisch te sorteren, waardoor de app iets meer lijkt op Comic Zeal versie 4.

Comic Zeal is een bekende iPad-app die het al sinds 2010 mogelijk maakt om strips op de iPad te lezen. De app maakt gebruik van iTunes File Sharing of een draadloze internetverbinding om bestanden op de iPad te zetten, waarna je ze kunt lezen zoals in iedere andere strip-app. Comic Zeal is daarmee een opener alternatief op apps zoals Marvel, die je alleen comics gekocht binnen hun eigen winkel laat lezen.

Toen iPad-apps zoals Comic Zeal in 2010 lieten zien hoe je strips op een iPad kunt lezen, merkten veel gebruikers op dat het scherm eigenlijk nog steeds te klein was om een strip zonder te zoomen te lezen. Volgens Gizmodo moest het scherm eigenlijk 20 procent groter zijn. Door de resolutie te verdubbelen weet de nieuwe iPad op hetzelfde scherm alsnog kleine lettertjes te laten zien, waardoor ze makkelijker te lezen zijn.

Downloaden: Comic Zeal (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2012, 11:49
Categorie Amusement
Onderwerp comics

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.