Comfylight

Comfylight: dit slimme peertje betrapt en verjaagt inbrekers

De Comfylight en je iPhone gaan samenwerken om inbrekers buiten de deur te houden. Onder meer met bewegingssensoren en alarmlichten weten jij en de rest van de straat als er iemand je huis binnendringt.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

comfylight lamp tegen inbrekers

Stevige sloten, een waakhond en beveiligingscamera’s zijn waarschijnlijk de eerste dingen waar je aan denkt als je van plan bent je huis beter te beveiligen tegen indringers. Het Zwitserse Comfylight komt met een alternatief in de vorm van een enkele LED-lamp. Eneco ziet potentie.

Door een slimme lamp en je smartphone met elkaar samen te laten werken, ontstaat er een veelzijdig beveiligingssysteem dat een stuk meer kan dat het licht aan- en uitdoen.

Honderd euro per lamp

Het is in ieder geval goedkoper dan een volledig beveiligingssysteem: de adviesprijs voor de Comfylight bedraagt honderd euro per lamp. De beveiliging uitbreiden kan door meerdere lampen (in verschillende kamers) met je iPhone te verbinden.

Comfy-appIn de Comfylight zit een sensor verwerkt, die bewegingen kan detecteren als je van huis bent. Zodra er wat beweegt in de kamer waar de lamp hangt, ontvang je een melding op je iPhone. Hopelijk hang je de lamp dus niet in de kamer waar je kat of hond zit.

Na het verzenden van de melding gaat de lamp direct over tot actie: door snel te knipperen kan de rest van de straat op de hoogte gesteld worden dat er iets gaande is en hopelijk is deze extra belichting reden genoeg om de indringer af te schrikken.

Lees ook: Whatsappen met buurtbewoners houdt inbrekers tegen.

Net alsof je thuis bent

comfylight_led_lampOm te voorkomen dat er überhaupt iemand onrechtmatig je huis binnenkomt, simuleert de Comfylight door regelmatig aan en uit te gaan alsof je thuis bent. Vergelijk het met de Hue Secure, waarmee je ook middels een app af kunt stellen wanneer een lamp aanspringt. Als het avond wordt bijvoorbeeld. Die apps is tegenwoordig echter alleen nog maar beschikbaar in de Amerikaanse App Store, zo ontdekten verschillende lezers.

Later dit jaar start Comfylight een Kickstartercampagne om geld op te halen voor de productie. Hun eerste financiering ontvingen ze via Startupbootcamp. Eneco heeft al beloofd dat ze de slimme lamp gaan verkopen. Maar het kan nog wel even gaan duren, voordat je deze lamp bij je favoriete energieleverancier aantreft, omdat de Kickstartercampagne nog van start moet gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juli 2015, 14:02
Categorie Accessoires
Onderwerpen beveiliging, kickstarter, lamp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.