app-schets

Ontwerp je eerste app met Napkin Sketch

Napkin Sketch is een virtueel schetsblok voor appideeën. Ontwerp je eerste app met deze app, zodat geldschieters, ontwikkelaars en andere betrokkenen weten wat je bedoelt.

app-schetsJe wilt altijd al een eigen app maken. De ideeën zitten al in je hoofd – ze moeten er alleen nog even uit. Op zo’n moment is de Napkin Sketch best handig. Want daarmee maak je een duidelijke schets van alle schermen, zodat je je idee goed kan uitleggen aan de ontwikkelaar die het uiteindelijk moet gaan maken.

Napkin Sketch: digitaal schetsen maken

De gratis app heeft net de eerste grote update gehad. Dit virtuele schetsblok voor apps helpt je om een vaag idee in duidelijke schetsen om te zetten, zodat je een investeerder ervan kan overtuigen om jouw droom te realiseren. Je tekent rechtstreeks op de iPhone en dat maakt het extra intuïtief. De grootte van je scherm komt namelijk exact overeen met het eindproduct: een werkende app.

napkin-sketch-1 napkin-sketch-2

Meerdere lagen voor je design

Napkin Sketch werkt met lagen, waarop je rechthoeken, cirkels, foto’s uit je camerarol, tekst en iconen kunt plakken. Tik je tweemaal op een laag, dan krijg je bewerkingsopties te zien, zoals aanpassen van de kleur en schaduweffecten. De instellingen van elke laag kun je vergrendelen, naar de voorgrond of achtergrond verplaatsen of wissen. Ook handig van Napkin is dat je elke laag kunt dupliceren, door er met twee vingers op te tappen. Je hoeft ook tussentijds niet op te slaan, want als je halverwege even een telefoontje moet plegen of e-mail moet beantwoorden, blijft de meest recente versie van je appontwerp bestaan. Ben je klaar, dan kun je een screenshot maken om de afbeelding op te slaan.

In de nieuwste versie van de app zijn meerdere werkomgevingen beschikbaar, zodat je je appidee kunt uitspreiden over meerdere schermen.

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juli 2015, 9:30
Categorie Apps
Onderwerpen apps, developers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.