ipod cover voor iphone

Hoesje maakt van je iPhone een clickwheel iPod

Dit iPhone-hoesje van Claudio Gomboli geeft de iPhone het uiterlijk van een vijfde generatie iPod met clickwheel. Er hoort een aangepaste interface bij.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

De iPod classic lijkt z’n langste tijd te hebben gehad. Maar wie toch nog met weemoed terugdenkt aan de iPods met clickwheel kan zich vergapen aan het hoesje op de foto. Het is slechts een concept, dus je kunt ‘m nog niet in de winkel kopen. Het is bedacht door Claudio Gomboli en is bedoeld voor de iPhone 6. Met dit hoesje verandert het frontje van de iPhone in een vijfde generatie iPod (maar als je vindt dat het meer op een iPod classic lijkt, dan mag dat ook).

ipod cover voor iphone

De cover zorgt ervoor dat je je iPhone met het clickwheel-mechanisme kan bedienen, bijvoorbeeld voor het bedienen van de muziek. Volgens ontwerper Gomboli hoort er een eigen interface bij, waarmee je notificaties, widgets en andere zaken te zien krijgt, zonder de cover te hoeven openen. Sluit je het hoesje, dan schakelt de iPhone automatisch over naar de weergave voor het kleinere scherm. Dit kan werken op een manier die vergelijkbaar is met de iPad-covers die Apple maakt. Gomboli denkt dat een dergelijk hoesje gemaakt moet zijn van leer in meerdere kleuren. Hij is 3mm dun. Helaas blijft het voorlopig alleen bij dagdromen, want er zijn nog geen plannen om dit leuke idee in productie te nemen.

ipod hoesje

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2015, 9:25
Categorie Accessoires
Onderwerp ipod classic

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.