Chinese hoesjesmaker claimt iPhone 5 in bezit te hebben

Een Chinese hoesjesfabrikant beweert een iPhone 5 in bezit te hebben, die mogelijk uit de fabriek is gesmokkeld. Cool Zone PDA heeft het toestel gebruik om iPhone-hoesjes op de foto te zetten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone-5-leaked-caseDe Chinese hoesjesfabrikant Cool Zone PDA beweert dat hij al een iPhone 5 in bezit heeft, die hij heeft gebruikt om hoesjes te fotograferen. Op de foto’s is moeilijk af te lezen of het om een echt, werkend model gaat. Het toestel komt in ieder geval overeen met een wit prototype met nieuwe 19-pins connector die een tijdje geleden in het nieuws was. Het zou gaan om een toestel dat uit een van de Foxconn-fabrieken is gesmokkeld. Zoiets gebeurt wel vaker: een paar weken nadat Gizmodo een iPhone 4 in handen kreeg die in een bar was achtergebleven, maakte de Thaise website Tinhte.com een video waarin ze een iPhone demonstreerden die uit de fabriek zou zijn gesmokkeld.

iphone-5-caseVlak daarna gebeurde hetzelfde met de iPod touch. Anderhalve maand later kwam de iPhone 4 op de markt en bleek exact overeen te komen met de gelekte modellen. Foxconn was ten tijde van de video al een tijdje bezig met massaproductie van de nieuwe telefoons in de fabriek in Shenzhen. Iets soortgelijks kan er nu aan de hand zijn, met nog zo’n twee maanden te gaan voordat de volgende generatie iPhone op de markt komt. Voorheen was het zo dat gebruikers zich niet lieten afschrikken door geruchten over een nieuwe iPhone. Maar uit de onlangs gepubliceerde kwartaalcijfers van Apple bleek dat er dit jaar een afname in de groei te zien is. Tim Cook benoemde de voortdurende geruchten over een nieuwe iPhone als belangrijkste boosdoener.

Een uitgelekt toestel hoeft er nog niet op te wijzen dat de massaproductie is gestart. Chinese fabrikanten maken proefmodellen op basis van geruchten en gelekte onderdelen, die ze kunnen gebruiken om passende hoesjes te produceren. Het zou bij dit model kunnen gaan om zo’n proefmodel.

Tipgever: Hayron

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2012, 18:13
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp china

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.