Best Buy over teruggebrachte Galaxy-tablets: ‘Klanten dachten dat het een iPad was’

Winkelketen Best Buy rapporteerde ooit aan Samsung dat klanten de Galaxy-tablet terugbrachten naar de winkel. Ze hadden gedacht dat ze een iPad hadden gekocht.

Galaxy-TabWinkelketen Best Buy heeft naar buiten gebracht dat klanten Samsung-tablets retourneerden naar de winkel, omdat ze dachten dat ze een iPad hadden gekocht. Het is één van de meer grappige details die naar buiten komen in de rechtszaak tussen Apple en Samsung. Best Buy stelde Samsung op de hoogte van de teruggebrachte Galaxy-tablets. Aanstaande maandag gaat de rechtszitting van start.

Er zijn nog veel meer interessante feiten te ontdekken rondom de rechtszaak, zoals het feit dat Google Samsung waarschuwde om de iPad niet teveel te kopiëren. Het ging daarbij om de Samsung P1 en P3, die later op de markt kwamen onder de naam Galaxy Tab en Galaxy Tab 10.1. Deze zouden volgens Google teveel lijken op de iPad, waarna ze het verzoek deden om de tablet meer te onderscheiden. Ook zou Samsung’s eigen Product Design Group in 2011 hebben gezegd, dat het jammer was dat de Galaxy S zoveel op de oudere iPhone-modellen leek. Samsung is in deze zaak gedwongen om een aantal interne documenten vrij te geven, die de overeenkomsten tussen Samsung’s Android-toestellen en Apple-producten bespreken. Daaruit blijkt dat de overeenkomsten regelmatig onderwerp van discussie waren. Samsung probeert deze documenten nu buiten de rechtszaal te houden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2012, 17:21
Categorie Apple
Onderwerpen galaxy, ipad, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.