China Unicom koopt 5 miljoen iPhones, verkoop start in september

China Unicom heeft 5 miljoen iPhones bij Apple ingekocht. Het plan is om ze vanaf september te gaan verkopen voor $350 tot $700. China Unicom heeft de deal bevestigd.

china iphoneAls we de International Business Times mogen geloven heeft China Unicom een overeenkomst met Apple gesloten om 5 miljoen iPhones te kopen. Ze moeten al vanaf september in de winkel liggen. De nieuwssite zegt dat de operator al 10 miljard yuan ($1,46 miljoen miljard) aan Apple heeft betaald om de iPhone te kunnen inkopen. Het gaat om 5 miljoen WCDMA-toestellen in capaciteiten van 8 en 16GB.

Zhou Youmeng, vice general manager van China Unicom heeft de deal bevestigd. Hij zegt dat de iPhone aanvankelijk alleen in Carrefour-winkels en enkele grote retailwinkels van het bedrijf te koop zal zijn. Wat de prijs betreft zal de 8GB iPhone 2.400 yuan (ca. $350) en de 16GB iPhone 4.800 yuan bedragen. In Hong Kong (ook onderdeel van China) is de iPhone al veel langer te koop, via een lokale operator.

De inkoopsprijs voor de toestellen zou rond 2.000 yuan ($293) liggen, volgens een welingelichte bron. Apple maakt tussen de 1.000 en 1.100 yuan winst per toestel. Vorige week reisde Apple’s vice president voor iPod en iPhone Product Marketing Greg Joswiak nog samen met andere Apple-topmannen naar China om de afspraken definitief te maken.

Via: International Business Times

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2009, 21:01
Categorie Providers
Onderwerp china

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.