Apple vraagt patent op bewegingscompensatie voor iPhone

Apple heeft een patent aangevraagd voor bewegingscompensatie op de iPhone en andere apparaten. Daardoor moet het makkelijker worden om in de auto de iPhone te bedienen.

apple patentIn de toekomst moet het makkelijker worden om een iPhone of iPod touch te gebruiken wanneer je beweegt. In een patent dat vandaag is gepubliceerd is te zien hoe op het scherm wordt gecompenseerd voor bewegingen. De accelerometer van de iPhone detecteert de beweging langs één of meer assen en verplaatst de iconen zodat het lijkt alsof ze hun oorspronkelijke plaats behouden. Het is ook mogelijk dat het scherm wordt ingezoomd, zodat je beter knoppen en andere bedieningselementen op het scherm kunt raken en tekst op het scherm beter kunt lezen. Zo’n systeem zou het makkelijker moeten maken om de iPhone in de auto te bedienen, of in de metro.

Zeker bij navigatiesoftware met een klein schermtoetsenbordje (hoor ik iemand Sygic roepen?) is het lastig om een adres in te tikken, zelfs als je als passagier in de auto zit. Het systeem dat Apple heeft bedacht compenseert de trillingen.

Via: AppleInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2009, 20:35
Categorie iDevices
Onderwerpen apple, fitness, patenten, sensor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.