iPhone opladen met ChargeKey

ChargeKey is een oplaadkabel voor de iPhone, die je aan een sleutelbos hangt. Is dat handig?

ChargeKey-iphoneEen lege batterij is een nachtmerrie. Gelukkig zijn er vele mogelijkheden om dat op te lossen. De makkelijkste manier is om gewoon een oplader mee te nemen, maar ja, dan heb je wel stroom nodig. Een andere mogelijkheid: een Juice Pack zoals die van Mophie. Nomad gooit het over een andere boeg met de ChargeKey: een oplaadkabel, zeg eigenlijk maar sleutel, die je eenvoudig aan de sleutelbos hangt. De ChargeKey is geschikt voor alle iOS-apparaten met Lightning-aansluiting. Er is een aparte variant met micro-usb-aansluiting.

Het is natuurlijk maar een deeloplossing, want je hebt nog steeds een USB poort nodig om je mobiel op te laden. De kabel is in ieder geval klein en eenvoudig aan je sleutelbos te hangen. Is het uniek? Nee, dat valt wel mee. Daarmee bedoel ik dat korte kabeltjes om je iPhone of andere smartphone op te laden je wel vaker ziet. Je krijgt ze wel eens als weggevertje op beurzen en congressen. De meeste van die kabels zijn groter dan de ChargeKey en kunnen meerdere apparaten opladen, bijvoorbeeld micro-usb, mini-usb en 30-pins connector. Sandisk heeft zelfs een micro-usb-oplaadkabel en USB Drive in één apparaat aangekondigd.

chargekey-twee-varianten

Voor zover ik weet is Nomad de eerste met een sleutelhangerversie, na de versie op creditcardformaat van een tijdje terug en de PlusUS, die nog steeds niet te koop is.

Is het handig?

Eenmaal aan je sleutelbos is de ChargeKey altijd op zak. Je kunt hem bijna niet vergeten, dat is handig. Aan de andere kant, je hebt er wel iets voor nodig om daadwerkelijk je mobiel op te laden: een usb-poort. Dat kan van een pc zijn, een oplader in de auto of misschien zelfs wel bij een stopcontact met usb-aansluiting. Het korte kabeltje maakt het opladen niet altijd even makkelijk.

Is het duur?

De prijs van de Nomad ChargeKey is mijns inziens behoorlijk pittig: $25 dollar online bij de leverancier exclusief verzendkosten (gratis verzending bij twee stuks, wereldwijd). Maar misschien hoef je niet eens je portemonnee te trekken om toch een ChargeKey te krijgen. Als jij iets hebt wat de mensen van Nomad cool vinden of zouden willen hebben, kan je een ruil voorstellen. Je stuurt een berichtje via de Barter-pagina en misschien is Nomad wel bereid om te ruilen. Je zou bijvoorbeeld lokale snacks (stroopwafels?), kerstverlichting of een elpee kunnen ruilen voor een gratis ChargeKey.

ChargeKey

Zou ik het kopen?

Goede vraag, ik denk het namelijk niet. Ik vind het veel geld en eigenlijk lukt het altijd wel om een kabeltje ergens vandaan te toveren. Je zult altijd nog een usb-aansluiting nodig moeten hebben, Want dat lost de ChargeKey niet voor je op. Het is wel een aardig (maar wat prijzig) accessoire om cadeau te geven aan een digitale nomade in jouw kennissenkring, als je geen idee hebt wat je ze nu weer moet geven.

Te koop bij Hellonomad voor $25.

Meer sleutelhanger-accessoires

Er zijn onderhand heel wat iPhone-accessoires voor aan je sleutelhanger verschenen. Zoveel, dat het niet allemaal meer aan je sleutelbos past. Een greep uit het aanbod:

Dit is een gastartikel van Rob Blaauboer, innovatieconsultant en blogger op gadgetsandinnovations.com.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 februari 2014, 18:00
Categorie Accessoires
Onderwerp opladen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.