Canary beveiligingscamera eindelijk onderweg naar kopers

Canary is een beveiligingssysteem voor thuis, met bijbehorende iPhone-app. Na anderhalf jaar is Canary eindelijk klaar voor verzending.

canary-met-fruitHet nadeel van crowdfunding-projecten is dat het soms lang kan duren voordat je producten in huis hebt. Canary is een mooi voorbeeld daarvan: vorig jaar zomer was dit huisbeveiligingssysteem in het nieuws en nu pas worden de eerste exemplaren uitgeleverd aan de kopers.

Voor 250 dollar koop je een alles-in-een beveiligingssysteem voor thuis, dat is het idee achter de Canary. De fraai uitziende cilinder bevat een camera, bewegingssensoren en allerlei andere sensoren voor luchtkwaliteit, rook en dergelijke. Je hoeft bijna niets in te stellen: het enige wat je hoeft te doen is de Canary op een kast of tafel te zetten. De meegeleverde software ziet het verschil tussen een kind, hond en inbreker. Je krijgt notificaties rechtstreeks op je mobiele telefoon.

canary-beveiliging

Zodra er iets in huis gebeurt zorgt de bewegingssensor dat er een korte videoclip wordt gemaakt. Zo kun je zelf ook een oogje in het zeil houden en de beelden die Canary doorstuurt zelf nog even bekijken. Is het de schoonmaakster? Of toch een inbreker? De camera is ook handig voor huisgenoten die vaak van huis zijn: je kunt even meekijken hoe het thuis gaat, terwijl de kinderen aan het spelen zijn en of de rest van het gezin gezellig tv zit te kijken.

canary-luchtvochtigheidIn juli 2013 werd de Indiegogo-campagne aangekondigd. In plaats van de beoogde 100.000 dollar werd maar liefst 2 miljoen dollar aan pre-orders binnengesleept. Anderhalf jaar later is Canary klaar om de producten naar de crowdfunders te verschepen. Twee maanden lang is een testteam van 500 huishoudens bezig geweest om prototypes van de productie te testen. Op basis van de feedback is de Canary aangepast en productieklaar gemaakt voor de markt. Amerikaanse Indiegogo-klanten krijgen hun Canary in januari toegestuurd, de rest volgt in februari. Het gaat ondertussen goed met het bedrijf achter Canary: naast de bijna 2 miljoen dollar die ze via crowdfunding binnenhaalden kregen ze ook nog eens 10 miljoen dollar investeringsgeld van Khosla Ventures. Een succesvol bedrijf lijkt te zijn geboren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 december 2014, 15:59
Categorie Accessoires
Onderwerpen beveiligingscamera, indiegogo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.