Volg Serious Request 2014 op de iPhone

Wil je Serious Request op de iPhone volgen, dan kan dat met deze apps. Dit jaar gaat het om seksueel geweld tegen vrouwen en meisjes in conflictgebieden.

serious request

Serious Request is in volle gang: drie 3FM dj’s zitten tot 24 december in een glazen huis in Haarlem om geld op te halen voor het goede doel. Dit jaar is de actie ‘Hands Off Our Girls’ gekozen om aandacht te vragen voor de positie van meisjes en vrouwen in conflictgebieden. En het gaat goed: er is al meer dan 2 miljoen euro opgehaald. Kan je niet steeds naar de radio luisteren, maar wil je wel op de hoogte blijven, dan installeer je deze apps!

Serious Request

Elk jaar trekt de actie Serious Request weer veel publiek. Drie dj’s laten zich opsluiten in een glazen huis en verzorgen een non-stop radioprogramma. Zeven dagen lang eten ze niet, om extra aandacht te vragen voor een dringende noodsituatie of een ramp. Dit jaar gaat het om vrouwen en meisjes die tijdens oorlogen en andere conflictsituaties slachtoffer zijn geworden van seksueel geweld.

Op de iCulture-redactie volgen we Serious Request ook op de voet. Maar soms moet je even de deur uit voor kerstborrels, familiediners en andere bezigheden die zoal rond de feestdagen plaatsvinden. Ook dan blijf je op de hoogte via deze apps.

3fm-serious-request serious-request-plaat-aanvragen

3FM-app

Natuurlijk kun je via de 3FM-app (zie hierboven) op de hoogte blijven van de acties. Je kunt live meeluisteren en meekijken, de tussenstand checken en vanuit de app geld doneren. Doneren is op verschillende manieren mogelijk, bijvoorbeeld door een plaatje aan te vragen vanuit de app of te bieden op spullen uit de veiling. Het laatste nieuws en foto’s van de studio kun je ook bekijken. Ben je druk geweest met andere bezigheden, dan kun je in de app de videohoogtepunten terugkijken (pas op voor je databundel!). Wil je minder data verbruiken, dan kun je ook audio terugluisteren.

kom-in-actie-app-2 kom-in-actie-app-2

Kom In Actie-app

Er is een aparte app gemaakt voor mensen die zelf in actie willen komen (zie screenshots hierboven). De Kom In Actie-app is bedoeld om zelf een actie te starten en te promoten. Maak je eigen actiepagina via www.3fm.nl/kominactie (of vul het in via deze app). Je kunt daarna een promotievideo maken met hulp van jouw favoriete dj. Je kunt kiezen uit Gerard, Giel of Coen & Sander. Deel de actie met je vrienden en probeer zoveel mogelijk geld op te halen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 december 2014 om 12:00
Onderwerp
Categorie
Apps
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.