camera-plus-witbalans-instellen

Camera+ schiet nu foto’s in onbewerkt TIFF-bestand

Camera+ laat je nu foto's in grote TIFF-bestanden schieten met lossless compression, waardoor je geen kwaliteitsverlies hebt op de foto.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

De uitgebreide foto-app Camera+ kan de serieuze iPhone-fotografen vanaf de laatste update ongetwijfeld nog beter bekoren. De applicatie introduceert een nieuwe instelling voor Pro-kwaliteit van je foto’s. Daardoor kan je foto’s in de hoogste kwaliteit opslaan als TIFF-bestand met lossless compression, ofwel: zonder enige vorm van compressie waardoor de foto aan details inboet.

Camera Plus ISO en sluitertijd iPhone 6Camera+ waarschuwt er in de App Store-omschrijving bij dat de functie niet voor iedereen is weggelegd. TIFF-bestanden nemen buitengewoon veel ruimte in op je iPhone ten opzichte van de standaard jpeg (foto) en png (screenshots) bestanden. Zelfs hobbyfotografen zullen hem op die reden niet altijd willen gebruiken, denkt ontwikkelaar Tap Tap Tap. “Maar voor die extra speciale shots waar je het uiterste uit wil halen, komt de functie zeker van pas.”

De zogeheten front flash in Camera+ 6.1 is ook verbeterd. Het kunstmatige trucje om de front facing camera van de iPhone te laten flitsen heeft nu een automatische stand, naast de opties aan en uit. De app bekijkt daarbij zelf of de omstandigheden voor een foto goed genoeg zijn.

Als laatst werkt Camera+ ook weer onder iOS 7. De ondersteuning viel weg in de vorige versie. De applicatie werkt nu weer naar behoren, maar je mist wel de onder iOS 8 geïntroduceerde manuele camerabediening en macrostand.

Dit is trouwens een uitstekende week om Camera+ te downloaden, als je dat nog niet gedaan had. Camera+ is gratis te downloaden via de Apple Store-app. Lees voor instructies het gelinkte artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 oktober 2014, 22:23
Categorie Apps
Onderwerpen camera, fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.