busycontacts-app-mac

BusyContacts: nieuw adresboek voor Mac verbindt met sociale media

BusyContacts is een nieuwe adresboek-app voor de Mac, van de makers van BusyCal.

busycontacts-iconMisschien ben je voor de iPhone wel op zoek bent geweest naar een goede adresboek-vervanger, maar gebruik je op de Mac nog steeds het standaard adresboek van Apple. Voor mensen die veel contacten moeten onderhouden is er nu een nieuwe app voor de Mac: BusyContacts. De app maakt het aanmaken, zoeken en beheren van adressen een stuk makkelijker, beweren de makers. Eerder brachten ze al de app BusyCal uit, waarmee je je agenda kunt beheren en tegelijk in één oogopslag het weerbericht ziet. Bij BusyContacts hebben ze ook allerlei extra dingen gedaan: slimme filters, aanpasbare weergave en een goede samenwerking met BusyCal.

BusyContacts laat je uitgebreid filteren

Je kiest zelf of je de contactpersonen in een enkele kolom of in een meerkoloms lijstweergave wilt zien. Om mensen met een bepaalde specialiteit snel terug te vinden, kun je tags en kleurtjes toevoegen, zodat je ze later snel kunt filteren. Maar er zitten ook nog andere filtermogelijkheden in, waarbij je eerdere zoekopdrachten bijvoorbeeld kunt opslaan om later weer snel tevoorschijn te kunnen halen.

busycontacts-app-mac

Bij elk contact laat de activiteitenlijst zien wat je zoal gedaan hebt met de betreffende persoon, bijvoorbeeld afspraken, uitgewisselde e-mail en recente berichten op sociale netwerken. Wat die sociale netwerken betreft: BusyContacts werkt samen met Facebook, Twitter en (logisch!) LinkedIn. Het zorgt ervoor dat je zelf niet alle contactinformatie bij elkaar hoeft te vergaren, maar informatie zoals verjaardagen en foto’s kunt lagen samenvoegen door BusyContacts.

Nieuw adresboek op de Mac: nodig of niet?

Nou kun je je afvragen of er voor contactenapps op de desktop nog wel zoveel animo is. Als je mensen moet bellen, kijk je liever in het adresboek op je smartphone, dan dat je eerst op de desktop het nummer gaat opzoeken en vervolgens intoetsen. Er zijn ook al diverse apps die het bijeenschrapen van contactinformatie van sociale netwerken goed in de vingers hebben, zoals het recent vernieuwde FullContacts (voorheen CoBook).

Synchronisatie met mobiel is dan ook een belangrijke vereiste voor een app zoals BusyContacts. Op het eerste gezicht is dat goed geregeld: de app werkt met bekende clouddiensten zoals iCloud, Google, Exchange en CardDAV-servers. Wil je adresboeken delen, dan kan dat via Exchange, Fruux, LAN en wederom via CardDAV-servers. Maar of mensen in het tijdperk van (bijna-)gratis apps bereid zijn om nog $50 neer te leggen voor een nieuwe adresboek-app? Dat is de vraag. Was je al gebruiker van BusyCal, dan kun je deze nieuwe software erbij krijgen voor $30.

Je mag 30 dagen proberen voordat je tot aanschaf overgaat. Aan de grondigheid van de voorbereiding zal het niet liggen: BusyContacts werd in maart 2014 al aangekondigd en is sinds de zomer uitvoerig aan de tand gevoeld door betatesters.

Downloaden: BusyContacts ($50)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2015, 10:45
Categorie Mac & macOS
Onderwerp adresboek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.