Bowers & Wilkins P9 Signature

Bowers & Wilkins viert 50-jarig bestaan met prijzige P9 Signature-hoofdtelefoon

De Bowers & Wilkins P9 Signature is de duurste hoofdtelefoon die dit Britse merk heeft gemaakt. Voor 900 euro mag je subliem geluid verwachten, maar op de Lightning-kabel zul je nog een paar maanden moeten wachten.

Het is 50 jaar geleden dat Bowers & Wilkins werd opgericht, de Britse fabrikant van kwalitatief goede maar vaak erg prijzige hoofdtelefoons. Ben je net bijgekomen van de prijs van de pas aangekondigde draadloze Bowers & Wilkins P7 (€399,99) dan kun je het beste even rustig erbij gaan zitten. De Bowers & Wilkins P9 Signature is namelijk nog veel duurder: €899,99. Het model wordt geleverd met 3,5mm-aansluiting en vanaf begin 2017 zit er ook een Lightning-kabel bij.


Bowers & Wilkins P9 Signature zijkant

Bowers & Wilkins P9 Signature

Bowers & Wilkins viert mijlpalen wel vaker met speciale, limited editions. Bij de veertigste verjaardag brachten ze een set luidsprekers uit die meer dan €10.000 moesten kosten. Daarmee vergeleken valt de prijs van de P9 Signature nog wel mee. Dit is het grootste model dat de fabrikant heeft uitgebracht. Ze zijn bedoeld om het luisteren naar een setje luidsprekers na te bootsen. Het design is daarop aangepast.

Bowers & Wilkins P9 Signature bovenaanzicht

Bowers & Wilkins heeft de hoofdband losgekoppeld van de oorschelpen, zodat trillingen geen invloed kunnen hebben op het geluid. Bij de 800 Series Diamond-luidsprekers pasten ze al een soortgelijke techniek toe. Om goed te zien dat het hier om een special edition gaat, is de P9 Signature uitgevoerd in bruin met zilver. Heel anders dan de gebruikelijke kleur zwart van het merk.

Bowers & Wilkins P9 Signature

Italiaans saffiano-leer is zacht voor je oren
Alle materialen zijn speciaal geselecteerd voor dit model, zoals het knuffelzachte Italiaanse Saffiano-leer dat op de buitenkant van de oorschelpen is voorzien van een ruitjesstructuur. Het is een bekabeld model en je krijgt er meerdere kabels bij, zoals een 3,5mm kabel met remote. Voor Hi-Fi-liefhebbers zit er een 6,3mm-kabel bij en in 2017 kun je ook op de Lightning-poort van je iPhone aansluiten. Je zult je wel op de website van de fabrikant moeten registreren om zeker te weten dat je begin 2017 de Lightning-kabel met ingebouwde digitaal-naar-analoog-converter ontvangt. Later zal B&W de kabel standaard meeleveren in de doos.

Bowers & Wilkins P9 Signature opbergtas

Je krijgt er ook nog een reistasje mee, waarin je de hoofdtelefoon opgevouwen kunt meenemen. Voor mensen die gek zijn op specs: de drivers zijn 40mm full range en hebben een frequentiebereik van 2Hz tot 30kHz. Als je nu een bestelling plaatst krijg je op 17 oktober geleverd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.