Bose Sounddock en andere speakersystemen kunnen iPhone 3G niet opladen

Sommige iPod-docks, -speakers en andere accessoires blijken bij de iPhone 3G niet meer te werken. Volgens een website komt dat omdat laden via Firewire niet meer wordt ondersteund.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Bose SounddockIn het iPhone 3G review van USA Today bleek al dat er iets vreemds aan de hand is met de nieuwe iPhone: iPod-docks en -speakersystemen die prima werkten met de eerste generatie iPhone blijken de iPhone 3G niet te kunnen opladen. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de Altec Lansing iM600, maar weer niet voor de Altec Lansing T612. Overigens gaf de Bose SoundDock ook bij de eerste generatie iPhone al eens problemen met flikkerende schermen.

We haalden meteen de JBL On Stage IIIP en de GEAR4 DUO uit de verpakking, die we nog van plan waren te gaan reviewen. Beide blijken goed te werken: de iPhone 3G laadt op en er verschijnt een bliksemflits in het batterij-icoon. Bij niet-compatibele docks en speakers verschijnt de melding: “Opladen met dit accessoire wordt niet ondersteund”.

De oorzaak van het probleem schijnt te liggen in het feit dat Apple het opladen van de iPhone 3G via Firewire heeft verwijderd, denkt MobileTechAddicts. Bij de iPod en de originele iPhone waren er nog twee voedingsconnectors aanwezig: eentje voor USB en de andere voor Firewire. De iPhone 3G heeft alleen laadpinnen voor USB.

Apple zou de ondersteuning voor het laden via Firewire nu volledig achterwege hebben gelaten. Overigens zijn alleen speakersystemen en andere accessoires die volledig afhankelijk zijn van Firewire daarmee onbruikbaar geworden. Verder merkt de website op dat USB altijd 5 Volt gebruikt en dat Firewire op 12 Volt werkt, net zoals de sigarettenaansteker in de auto. Daardoor is de kans groot dat carkits waarmee je de iPhone voorheen kon opladen, ook niet meer werken.

Helaas blijft het daar niet bij: de iPhone 3G schijnt ook nog een probleem te hebben met de headsetaansluiting. iLounge rapporteert dat met de meegeleverde stereo headset in meer dan de helft van de gevallen telefoongesprekken worden afgebroken als je de headset tijdens het gesprek lostrekt. Bij andere gebruikers wordt het gesprek niet onderbroken.

Via: MobileTechAddicts

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2010, 18:50
Categorie Accessoires
Onderwerpen connector, dock, ipod, opladen, usb-stick

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.