Bose introduceert SoundTouch Wi-Fi muzieksysteem met iOS-app

De Bose SoundTouch Wi-Fi is een draadloos muzieksysteem, vergelijkbaar met Sonos. Je kunt eigen muziek of internetradio streamen.

bose soundtouchBose heeft vandaag het Bose SoundTouch Wi-Fi muzieksysteem aangekondigd. Het systeem lijkt op een Sonos, maar is toch anders. “De SoundTouch Wi-Fi systems zijn anders dan de bestaande geluidssystemen voor in huis”, aldus Phil Hess, vicepresident van Bose Home Entertainment. “Hiermee is het eenvoudiger dan ooit om thuis muziek te streamen van je favoriete zender, afspeellijst of artiest, met kwaliteitsgeluid.” Je streamt de muziek draadloos van online bronnen of uit je eigen collectie.

Je plaatst een SoundTouch-systeem in elke gewenste kamer in huis. Onderling zijn ze draadloos met elkaar verbonden via Wi-Fi. Tot zover is er weinig verschil met de Sonos-systemen. De prijs ligt wel iets anders: de adviesprijs voor de SoundTouch 30 is €699,95 en voor de SoundTouch 20 betaal je €399,95. Er is ook een SoundTouch Portable waarvoor je ook €399,95 betaalt. Ze zijn vanaf vandaag meteen verkrijgbaar in de Bose Store.

bose systeem

bose app

De Bose SoundTouch is geschikt voor eigen muziek, internetradio en muziekdiensten. De systemen krijgen automatische software-updates als er nieuwe functies zijn. Over ondersteuning van Spotify konden we (nog) niets vinden, wel ondersteuning voor de Amerikaanse dienst Pandora en plannen om later ook Deezer en iHeartRadio toe te voegen.

  • De SoundTouch 30 Wi-Fi meet 25,4 x 43,2 x 17,8 en gebruikt waveguide-luidsprekertechnologie en een woofer, die zorgt voor een dieper en rijker geluid. Dit is bedoeld als het hoofd-audiosyssteem.
  • De SoundTouch 20 meet 17,8 x 30,5 x 10,2 cm en is iets compacter maar heeft wel een stroom aansluiting nodig.
  • De SoundTouch Portable werkt op een oplaadbare lithium-ionaccu en is niet groter dan een boek: 15,2 x 25,4 x 7,6. Hij is overal in en om het huis te gebruiken. Er komen nog meer producten in de SoundTouch-lijn, zoals een uitbreiding van het Wave-muzieksysteem, bedoeld voor de slaapkamer of keuken.

bose soundtouch controllerBedienen van de systemen doe je via de SoundTouch-app voor iPhone, iPad, Android, Windows of Mac. Daarnaast is er een SoundTouch-controller, de ronde afstandsbediening op de foto hiernaast. Die is voorzien van een volumeknop, afstandssensor en OLED-scherm. Je kunt de controller aan de muur bevestigen met een meegeleverde beugel. Het mooie is: de systemen ondersteunen ook AirPlay.

Meer info: Bose-webshop

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2013, 18:34
Categorie Accessoires
Onderwerp bose

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.