Bonuskaart Albert Heijn wordt op korte termijn mobiele app

Albert Heijn is van plan om de bonuskaart al op korte termijn aan te bieden via een app. Dit vertelde bestuursvoorzitter Dick Boer aan De Financiële Telegraaf (via Emerce). Daarnaast zal de plastic bonuskaart ook blijven werken. Boer vertelde in een interview in juli al dat de mobiele bonuskaart er aan zat te komen, maar […]

bonuskaart scannenAlbert Heijn is van plan om de bonuskaart al op korte termijn aan te bieden via een app. Dit vertelde bestuursvoorzitter Dick Boer aan De Financiële Telegraaf (via Emerce). Daarnaast zal de plastic bonuskaart ook blijven werken. Boer vertelde in een interview in juli al dat de mobiele bonuskaart er aan zat te komen, maar toen bleef nog in het midden wanneer Ahold dit van plan was en hoe serieus de plannen waren. De nieuwe uitspraken wijzen er op dat we de app binnenkort vermoedelijk kunnen verwachten.

De Nederlandse privacywetgeving zorgde voor problemen toen Albert Heijn een Bonuskaart-app testte in 2011 en 2012. Of de mobiele bonuskaart een nieuwe app wordt of dat de functie in de Appie-app wordt geïntegreerd is nog niet duidelijk. Appie biedt sinds 2011 al een lijst van bonusaanbiedingen.

Bij het verschijnen van iOS 6 kwam Apple ook met Passbook, een speciale iOS-app voor bonuskaarten, voordeelbonnen en andere reclame en loyaliteitskaarten. Een woordvoerder van Albert Heijn vertelde toen aan iCulture hier op korte termijn geen plannen mee te hebben, maar er werd wel gekeken naar vergelijkbare mogelijkheden. Mogelijk werd daarmee de app bedoeld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 augustus 2013, 9:36
Categorie Apple
Onderwerpen albert heijn, supermarkt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.