iculture-vandaag
iCulture Vandaag

iCulture Weekend: A7-processor, Pogo, Instagram neemt Luma over en meer

Dit weekend hoorden we nieuwe verhalen over de iPhone 5S-processor en nam Instagram video-applicatie Luma over. Pogo is een MagSafe-aansluiting voor oordopjes.

iPhone 5S goud landscapeIedere maandagochtend bespreken we alles dat je het afgelopen weekend op iCulture hebt gemist nog eens rustig in iCulture Weekend. Zo hoef je niet de vele artikelen één voor één langs om te zien wat je wellicht hebt gemist. Met dit keer vooral veel aandacht voor apps. Want hoewel er dit weekend het nodige te bespreken was, kwam er relatief weinig nieuws naar buiten. Wel hoorden we zondagavond een gerucht over de iPhone 5S-processor, die 31 procent sneller moet worden dan de A6-chip in de iPhone 5.

iPhone 5S krijgt 64-bits A7-chip

a7 chipDe geruchten over de nieuwe iPhone 5S-processor zijn afkomstig uit een vrij bijzondere hoek: FOX-presentator Clayton Morris zou van meerdere bronnen verhalen hebben gehoord over de interne vernieuwingen in de iPhone 5S. De 64-bits A7-processor is 31 procent sneller. Bovendien zou de iPhone 5S een aparte chip voor bewegingsdetectie bevatten. Dit is de eerste keer dat we over zo’n speciale chip voor de iPhone 5S horen. Hoewel FOX niet vaak een bron voor iPhone-geruchten is, heeft de Amerikaanse nieuwszender vaker verhalen naar buiten gebracht.

Video-app Luma overgenomen door Instagram

luma-infinite-filtersVermoedelijk krijgt Instagram binnenkort verbeterde videofuncties. De ontwikkelaar van de app heeft namelijk de video-applicatie Luma voor iPhone overgenomen. Luma kan worden gebruikt om video’s op te nemen, stabiliseren en delen. Bovendien kun je beeldinstellingen aanpassen. Dit is gelijk ook de eerste app die Instagram overneemt. De overname kont dan ook pas nadat Instagram door Facebook is overgenomen.

Andere apps

  • In de iCulture Vakantiespecial aandacht voor apps voor in de dierentuin.
  • Ga Stappenteller houdt bij hoeveel stappen je maakt en heeft ook een aparte muziekinterface.
  • Articles heeft sinds de laatste update een verbeterde zoekfunctie.
  • Verliefd op de interface van Letterpress? Tetra past het uiterlijk van de app toe op andere spelletjes.
  • De bijzondere puzzelgame Blackbar laat je gecensureerde brieven ontcijferen.
  • Via de Apple Store-app kun je Landcam gratis downloaden.
  • Whitespace combineert een Markdown-tekstverwerker met een notitieblok.
  • MyFlavors is een Nederlandstalige kookboekapp die inhaakt op andere websites.
  • In iKids deze week Sara’s Cooking Class, Sago Mini Pet Cafe en Dr. Panda’s Vliegveld.
  • Weer-app MeteoEarth toont nu sneeuw, onweer en stormen.

Pogo: Magsafe-aansluiting voor iPhone-oordopjes

pogo-iphone-voorbeeldenDe Pogo is niet verkrijgbaar, maar wel een ontzettend interessant concept. Dit niet uitgebrachte hulpmiddel steek je in de geluidspoort van je iPhone, waarna je met behulp van magneten je oordopjes kunt bevestigen. Dit zorgt ervoor dat je aan de doppen kunt trekken zonder dat de aansluiting of je iPhone kapot gaat: bij een te harde ruk schiet het systeem los en blijft je iPhone veilig in je zak zitten. Bedenker Jon Patterson wil het product dolgraag uitbrengen, maar op het moment zorgen patenten ervoor dat dit hem niet lukt.

Andere accessoires

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 augustus 2013, 10:28
Categorie Round-up
Onderwerpen iculture vandaag, iculture weekend

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.