BMW’s kunnen vanaf iOS 6 berichten van de iPhone laten zien

BMW's die gebruikmaken van iDrive Office kunnen vanaf iOS 6 e-mails en berichten van de iPhone op het dashboard laten zien. Tot voorheen kon dit alleen bij BlackBerry's en een select aantal andere smartphones.

BMW iOS 6Eén van de nieuwe toevoegingen in iOS 6 is Bluetooth MAP Support. Dit maakt het mogelijk om berichten van je iPhone te laten zien op bepaalde met Bluetooth verbonden apparaten. Hierdoor kun je binnenkort ook e-mails en sms’jes lezen in de iDrive Office van BMW. Dit apparaat zit geïntegreerd in het dashboard van diverse BMW-modellen en liet je tot voorheen alleen berichten van andere smartphones lezen.

Volgens Bimmerpost waren tot voorheen alleen BlackBerry’s en een select aantal andere smartphones in staat om sms’jes en e-mails op het BMW-dashboard te laten zien. Sinds de tweede bètaversie van iOS 6 werkt de auto echter ook samen met de iPhone.

iOS 6 bevindt zich op het moment in een bètafase, wat betekent dat alleen ontwikkelaars de software-update kunnen installeren. Daarom kunnen ook alleen zij nog aan de slag met de nieuwe integratie met BMW. Dit najaar wordt iOS 6 voor iedereen beschikbaar gesteld, waardoor iedereen de iPhone aan de auto kan koppelen. iOS 6 werkt op de iPhone 3GS, iPhone 4 en iPhone 4S.

BMW is niet de enige die baat heeft bij de nieuwe Bluetooth-berichtenfunctie van iOS 6. Toen de mogelijkheid voor het eerst aan het licht kwam zei de maker van het smartphonehorloge Pebble nog dat dit er wellicht voor kan zorgen dat de Pebble ook berichten kan laten zien.

Tipgever: Michiel

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juli 2012, 14:33
Categorie iOS
Onderwerpen auto, bluetooth, ios 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.