Apple betrokken bij 60 procent van alle grote mobiele patentzaken (infographic)

Volgens Kanzatec IP Group is Apple verwikkeld in meer dan 60 procent van alle belangrijke patentzaken over mobiele patenten. Dit wegens Apple's dominante positie in de markt.

Apple rechtszaak iconApple is verwikkeld in 60 procent van alle grote rechtszaken over mobiele patenten. Dit stelt Kanzatec IP Group, een consultancybedrijf gespecialiseerd in intellectuele eigendommen. Apple’s groeiende marktaandeel en bedrijfsgrootte zouden van het bedrijf een interessant doelwit maken voor patenthouders. Kanzatec’s vice-president Feisal Mosleh vermoedt dat Apple in het middelpunt van de rechtszaken zal blijven staan zolang ze een dominante plek op de markt hebben.

In een afbeelding van Kanzatec is te zien hoe alle grote rechtszaken op het moment lopen. Blauwe pijltjes laten lopende processen zien, terwijl een grijze pijl wijst op afgesloten zaken. Apple staat in het midden van de afbeelding, met verreweg de meeste pijlen van en naar het bedrijf gewezen.

De iPhone is sowieso een broedplaats van potentiële patentzaken: toen Steve Jobs de iPhone in 2007 aankondigde, wees hij er op dat ze ontzettend veel patenten ervoor hebben afgesloten. Dit betekent niet dat de lopende zaken goed nieuws zijn voor Apple. Tijdens een interview liet Tim Cook weten dat de huidige patentzaken een “pain in the ass” zijn en dat Apple alleen hun eigen uitvindingen probeert te beschermen. Tegelijkertijd leidde de vele zaken eerder dit jaar nog tot een verbod van iCloud, de iPhone en de iPad in Duitsland.

Patentzaken Apple

Je kunt deze afbeelding in volledige grootte bekijken bij Bloomberg, onderaan de pagina.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juli 2012, 15:21
Categorie Apple
Onderwerpen onderzoek, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.