fitbit-zebrapad

Fitbit gaat meerdere fitnesstrackers ondersteunen

Fitbit heeft voor maart 2015 meerdere verbeteringen gepland, zoals ondersteuning voor meerdere fitnesstrackers, meer uitdagingen en beter foodloggen.

Fitbit gaat binnenkort een update van de iOS-app uitbrengen, waarmee het mogelijk wordt om meerdere fitnesstrackers naast elkaar te gebruiken. Ook komen er betere mogelijkheden om je eetpatronen vast te leggen, bijvoorbeeld door het scannen van barcodes van verpakkingen. Windows-gebruikers kunnen hun voedingsgewoontes zelfs inspreken via de virtuele assistent Cortana. Het is vanaf maart 2015 mogelijk voor Europese gebruikers. Fitbit gaat extra Challenges en nog meer mobiele functies toevoegen, om te zorgen dat gebruikers meer gemotiveerd blijven. Daarnaast gaat de Fitbit Charge HR binnenkort nog meer bewegingsinformatie op het display tonen.

fitbit-zebrapad

Het is niet toevallig dat Fitbit opeens iets aan te kondigen heeft. De afgelopen dagen zijn er op het Mobile World Congress in Barcelona een aantal nieuwe gezondheids- en fitnesstrackers aangekondigd, waaronder de HTC Grip. Dit is de eerste wearable van HTC, die bovendien samenwerkt met iOS. Fitbit is nu nog marktleider, maar hoe meer keuze er op de markt komt, hoe meer hun positie uitgehold dreigt te worden.

Straks is het mogelijk om meerdere trackers aan één account te koppelen. Momenteel is het nog zo, dat je bij het koppelen van de nieuwe tracker het vorige exemplaar moet verwijderen. Maar er zijn best situaties waarbij je meerdere trackers wilt gebruiken: je loopt bijvoorbeeld een triatlon met de Fitbit Surge (een sporthorloge) en gaat daarna boodschappen doen met de Fitbit Flex. Of misschien wil je soms helemaal zonder tracker rondlopen en wil je de tracking-functies van de iPhone gebruiken. Wat het verbeterde foodloggen betreft: barcodes scannen komt voor iedereen beschikbaar, maar het verbeterd invoeren geldt maar voor een beperkt aantal landen, waaronder Frankrijk, Duitsland, Italië en Verenigd Koninkrijk. De kans dat je de Calvé pindakaas makkelijk kunt loggen is dus minder groot.

Met Fitbit Challenges is het al mogelijk om vrienden uit te dagen. Ze werden een paar maanden geleden ingevoerd en worden veel gebruikt door mensen die hun vrienden willen uitdagen. Er komen straks ook Fitbit Public Challenges bij, waar iedereen aan mee kan doen. Dus heb je nog nauwelijks Fitbit-vrienden maar ben je wel in voor een uitdaging, dan kun je straks in contact komen met andere communityleden met vergelijkbare activiteitenniveau’s. Je hoeft het dus niet op te nemen tegen mensen die dagelijks 20.000 stappen lopen, terwijl jij al moeite hebt om 5.000 te halen. Nieuwe prestatiebadges voor 100.000 stappen op een dag (ongeveer 80 kilometer) en 700 verdiepingen klimmen zijn straks ook beschikbaar in de Fitbit-app voor iOS. Tenslotte gaat Fitbit het makkelijker maken om vrienden te zoeken, op basis van e-mailadres en Facebook Friend Finder.

Er speelt nog meer rondom Fitbit: de fabrikant zou plannen hebben om het bedrijf FitStar over te nemen. FitStar maakt fitnessapps, bijvoorbeeld Fitstar Yoga waarbij je een persoonlijk programma krijgt voorgeschoteld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 maart 2015, 19:05
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerp fitbit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.