BlackBerry PlayBook snoept marktaandeel van iPad af in Canada na forse prijsverlaging

De BlackBerry PlayBook heeft een marktaandeel van vijftien procent in Canada en dit gaat ten koste van de iPad. Dit is vooral te wijten aan de forse prijsverlaging van RIM. De 7 inch BlackBerry-tablet wordt voor enkele honderden euro's minder verkocht.

BlackBerry PlayBook snoept marktaandeel van iPad af in Canada na forse prijsverlagingHet marktaandeel van de iPad in Canada is gezakt nadat RIM haar BlackBerry PlayBook voor een aanzienlijk lagere prijs is gaan verkopen. Het marktaandeel van Apple’s iPad op de Canadese tabletmarkt bedroeg 86 procent in de herst van 2011, maar is inmiddels gedaald naar 68 procent. De BlackBerry PlayBook heeft nu een aandeel van vijftien procent, maar RIM maakt nagenoeg geen winst op de verkoop van de 7 inch tablet.

Het Canadase bedrijf RIM kiest ervoor om haar tablet te blijven verkopen, hoewel deze veel kritiek heeft gekregen in de media en RIM bijna 375 miljoen euro verlies hiervoor heeft geleden. De tablet wordt voor enkele honderden euro’s minder verkocht dan de aanvankelijke verkoopprijs.

De BlackBerry PlayBook is het eerste apparaat met het nieuwe besturingssysteem QNX dat zich zou moet kunnen meten meten met de concurrentie. Een grote software-update die onder meer losse applicaties als mail en kalender en de mogelijkheid om tekst in te voeren met behulp van een BlackBerry-telefoon toevoegt, moet de BlackBerry PlayBook binnenkort nieuw leven inblazen.

BlackBerry PlayBook in de aanbieding

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 februari 2012, 21:50
Categorie Apple
Onderwerpen blackberry, canada

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.