BitLock: slim fietsslot laat je fietsen delen

De BitLock is een fietsslot die je met je iPhone kunt ontsleutelen. Je kunt

BitlockDe BitLock is een fietsslot die je met een bijbehorende iPhone-app kunt ontgrendelen. Dat klinkt in eerste instantie wat overdreven, maar de app die je gebruikt bevat een paar handige sociale haken. Door je vrienden en familie ook toegang te geven tot je fietsslot kunnen ook zij de fiets gebruiken zonder dat ze een sleuteltje nodig hebben.

De BitLock heeft nog een paar andere handige functies. Iedere keer als je de fiets op slot zet slaat de iOS-app bijvoorbeeld je GPS-locatie op, zodat je hem op een later moment makkelijk kunt terugvinden. Op basis van je slotgebruik weet de app ook wanneer je gaat fietsen en wordt je route bijgehouden. De ingebouwde batterij houdt de volgens de makers vijf jaar vol. Is de batterij van je iPhone leeg, dan kun je een combinatie met twee knoppen op het slot invoeren.

Je kunt de BitLock bestellen door op Kickstarter minstens 99 dollar plus 35 dollar verzendkosten te betalen. Je moet vervolgens wel even wachten: de eerste exemplaren worden pas in juli 2014 verwacht. Het project is nog niet geslaagd: de makers hopen op 120.000 dollar.

Numrush

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2013, 14:58
Categorie Accessoires
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.