BlackBerry wint rechtszaak over iPhone-toetsenbordje

BlackBerry heeft een rechtszaak gewonnen van Typo, een iPhone-hoesje met BlackBerry-achtig toetsenbord van Ryan Seacrest.

typo_iphone_keyboard
Mag je een toetsenbordhoes maken, met dezelfde knopjes als het alom bekende BlackBerry-toetsenbord? Nee, zei de rechter vannacht. BlackBerry won daarmee de rechtszaak tegen Typo, een toetsenbordhoes die door de bekende tv-ster Ryan Seacrest op de markt werd gebracht.

BlackBerry klaagde de makers van Typo in januari aan en eiste dat de verkoop zou stoppen. Volgens BlackBerry wordt er inbreuk gemaakt op patenten. De Amerikaanse districtsrechter William Orrick uit San Francisco was het daarmee eens. Typo slaagde er niet in om de rechter ervan te overtuigen dat dit toetsenbordje toch echt anders is. BlackBerry is uiteraard blij met de overwinning en hoopt dat hierdoor andere gevallen van naäperij worden voorkomen.

De Typo is een hoesje die je om de iPhone schuift. Langs de onderkant van het scherm zit het toetsenbordje, dat qua indeling en ‘knopgevoel’ exact lijkt op een BlackBerry-toetsenbord. De Typo maakt via Bluetooth verbinding met de iPhone 5 of iPhone 5s. Het idee is dat verstokte BlackBerry-gebruikers die na de teloorgang van BlackBerry op een iPhone zijn overgestapt, toch nog comfortabel kunnen blijven typen. De Typo werd afgelopen december aangekondigd en is sinds deze maand te koop voor $99. Wie snel is, kan dit weekend nog snel een bestelling plaatsen, voordat Typo de uitkomst van de rechtszaak in praktijk brengt: een verkoopverbod.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2014, 9:08
Categorie Accessoires
Onderwerpen blackberry, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.