Bijna de helft van iPod touch-gebruikers zit nog op iPhone OS 2.x

Chitika Research heeft uitgevogeld dat 45% van de iPod touch-gebruikers nog op iPhone OS 2.x zit. Daarbij speelt mee dat updates voor de iPod touch vaak betaald zijn en dat de nieuwe functies in OS 3.0 niet voor alle touch-gebruikers relevant zijn.

updateJe zou misschien denken dat iPhone- en iPod touch-gebruikers niet zoveel van elkaar verschillen. Uit onderzoek van Chitika Research blijkt echter dat ze wat firmwareversie betreft nog ernstig achterlopen. Terwijl bij de iPhone-gebruikers 94% al op iPhone OS 3.x is overgestapt (blauwe balk) is dat bij de iPod touch maar 55%. Het oranje gedeelte van de grafiek geeft aan hoeveel mensen nog op iPhone OS 2.x zitten en dat blijkt bij de iPod touch nog een fors aantal van bijna 45%. Bijna de helft dus. Volgens Chitika werd de trend halverwege het jaar zichtbaar en blijft het voorlopig ook zo.

Bij de iPod touch-gebruiker speelt mee, dat ze soms alleen tegen betaling een update kunnen uitvoeren. De grote verbeteringen in iPhone OS 3.0 zoals MMS, tethering en push notificaties zijn voor de iPod touch-gebruikers niet altijd even relevant. Je kunt wel push berichten willen ontvangen, maar dan moet je ook steeds in het bereik van een draadloos netwerk zijn.

Meer info: Chitika
Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 december 2009, 18:07
Categorie iDevices
Onderwerpen firmware, ipod touch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.