iPhone kopen in de VS: prijzen, bijkomende kosten en tips (Update)

We krijgen regelmatig vragen over het kopen van de iPhone in de VS. Vandaar dat we alle mogelijkheden en kosten eens op een rijtje hebben gezet. Ook krijg je tips over onverwachte kosten, salestax, douaneheffingen en praktische problemen waar je tegenaan kunt lopen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone kopen in de VSDe dollar stond nog nooit zo laag. Tijd om eens flink te gaan shoppen in de VS en meteen een iPhone mee te nemen? Of het de moeite loont ligt eraan wat je wilt kopen. Bij de iPhone ben je in ieder geval veel goedkoper uit dan bij een Nederlandse handelaar koopt. Maar hou wel even rekening met verborgen en onverwachte kosten.


Update 2 juli 2008: inmiddels zijn de tarieven van de iPhone 3G bij AT&T en T-Mobile bekend. Die hebben we verwerkt in het artikel.

Prijsverschillen

Het prijsverschil tussen de Amerikaanse en de Europese iPhone is niet meer zo groot als voorheen. In de VS betaal je straks €199 en €299 voor de 8GB en 16GB iPhone 3G. Dat lijkt goedkoop, maar deze prijzen gelden alleen wanneer je een tweejarig abonnement in de winkel afsluit. Als je de iPhone 3G zonder abonnement in de VS wilt kopen, betaal je bij AT&T respectievelijk $599 en $699.
Het is mogelijk om de iPhone 3G bij AT&T met abonnement aan te schaffen voor de goedkopere prijs, waarbij je na 30 dagen het abonnement weer annuleert. Omdat aan deze en andere sluipwegen nogal wat haken en ogen zitten, raden we dringend aan om eerst de ervaringen van anderen te lezen op ons forum.

Uitgebreide informatie over kopen van de iPhone in het buitenland vind je in ons aparte artikel iPhone kopen in het buitenland.

We hopen dat dit artikel informatief was. Heb je aanvullingen of suggesties, missen er zaken of ben je van mening dat bepaalde zaken toch anders zijn dan we hier beschrijven, laat dat dan weten!

Lees ook: iPhone kopen in Nederland

Reacties: 138 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.