Takenlijst-apps Clear en Clear+ samengevoegd (update)

Clear+ verdwijnt en de originele Clear voor iPhone wordt een universele app die ook herinneringen krijgt. Daarom wordt Clear 2 keer gratis.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Dan Counsell oprichter Realmac“We hebben een enorme fout gemaakt.” Dat stelt Dan Counsell, oprichter van ontwikkelaar Realmac in een blogbericht over het uitbrengen van Clear+ afgelopen jaar. Clear+ was een nieuwe universele versie van de takenlijst-app die de al langer bestaande en bejubelde todo-app Clear verving. Het originele Clear verdween uit de App Store, tot grote ontsteltenis van gebruikers. Wilde je Clear+ gebruiken, dan moest je immers opnieuw betalen. Realmac zegt nog steeds last te hebben van die beslissing en wil hem min of meer terugdraaien.

Dit artikel verscheen eerder op 18 februari op iPhoneclub. We brengen het nu opnieuw onder de aandacht omdat Clear zoals beloofd gratis is geworden en is samengevoegd.

Counsell (foto) trekt het boetekleed aan voor de keuzes die Clear heeft gemaakt en de warrigheid die dat heeft gecreëerd na de release van Clear+:

“Kort na de lancering van Clear+ werd het duidelijk dat we een enorme fout hadden gemaakt. Bestaande klanten waren overstuur dat we de oude versie niet langer ondersteunden en dat we geld wilden vragen voor een update. We wijzigden ons plan: we optimaliseerden de originele versie van Clear voor iOS 7 en gaven die opnieuw uit in de App Store.”

“Maar sinds de re-release horen we van gebruikers dat ze Clear wel willen downloaden, maar dat ze niet weten welke versie ze moeten kopen. Of erger: mensen kochten de iPhone-versie [Clear] in plaats van de universele versie [Clear+].”

Clear iPhone todoOm aan die verwarring een einde te maken, kondigt Realmac nu aan terug te gaan naar één versie van de app. De originele Clear is per direct voorzien van iPad-ondersteuning en daarmee universeel worden. Om niemand voor het hoofd te stoten en opnieuw te laten betalen, zal de app daarom twee keer tijdelijk gratis worden aangeboden. Wanneer dat precies is, is nog niet bekend. Op de webpagina van Realmac kan je je e-mailadres achterlaten om op de hoogte te blijven. Je inschrijven loont: de prijs van de app is van 89 cent verhoogd naar 4,99 euro!

In de nabije toekomst moet de originele Clear ook worden voorzien van instelbare herinneringen voor taken. Het is te hopen dat de applicatie zijn eenvoud daarbij niet uit het oog verliest. De simpele manier waarop de app zich laat bedienen met veegbewegingen, was in 2012 zo revolutionair dat we de takenlijst-app uitriepen tot App van het Jaar 2012.

Downloaden: Clear (tijdelijk gratis, was €4,99, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:14
Onderwerpen clear, takenlijst, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.