Belofte voor de toekomst: tv-kijken op je iPhone via Telly

Met OrbLive was het al eerder mogelijk om op de iPhone televisie te kijken. Er blijkt nog een andere mogelijkheid te zijn, waar we eerder dit jaar al iets over hebben geschreven, maar wat sindsdien in de vergetelheid is geraakt: Telly, een mobiele tv-ontvanger. Het apparaatje ter grootte van een luciferdoosje streamt de live-televisiebeelden via […]

Telly, tv-kijken op de iPhoneMet OrbLive was het al eerder mogelijk om op de iPhone televisie te kijken. Er blijkt nog een andere mogelijkheid te zijn, waar we eerder dit jaar al iets over hebben geschreven, maar wat sindsdien in de vergetelheid is geraakt: Telly, een mobiele tv-ontvanger. Het apparaatje ter grootte van een luciferdoosje streamt de live-televisiebeelden via Wi-Fi naar je iPhone of een ander apparaat met Wi-Fi-functie. Met een volle batterij kun je drie uur tv-kijken.

Telly ontvangt de tv-signalen en encodeert ze realtime naar Quicktime-formaat, zodat je ze op de iPhone kunt bekijken. Telly doet zich daarbij voor als een lokale webserver. Met de juiste URL bij de hand kun je via de Safari-browser van de iPhone naar tv kijken. Telly werd afgelopen februari voor het eerst gedemonstreerd op het Mobile World Congress in Barcelona. Het achterliggende bedrijf PacketVideo beloofde toen dat Telly “later dit jaar” beschikbaar zou komen. Dat is nog steeds het geval.

Een alternatief is natuurlijk mobiele tv van T-Mobile, dat alleen bedoeld is voor Web’n’Walk Plus-abonnees, maar tijdelijk door iedereen met een databundel te ontvangen is. Helaas heb je daar als iPhone-gebruiker niet aan: “De huidige software op de iPhone ondersteunt onze mobiele tv niet”, zei een woordvoerder van T-Mobile onlangs tegen Webwereld.

Hieronder een filmpje van Telly:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2008, 21:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen receiver, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.