Belkin DuraTek-kabel

Belkin brengt stevige Boost Charge-kabels uit

Belkin heeft nieuwe oplaadkabels uitgebracht met MFi-certificaat. Het gaat om kabels met USB-C, USB-A en Lightning-aansluitingen en zijn voorzien van een bekleding van textiel.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple’s standaard meegeleverde kabeltjes kunnen snel kapot gaan en heel wat mensen kiezen daarom voor de steviger varianten met nylon of een andere beschermende buitenkant. Dat brokkelt wat minder snel af en blijft daardoor langer mooi. Belkin (tegenwoordig onderdeel van Foxconn) heeft al een reeks draadloze opladers onder de naam Boost Up, maar brengt voor de mensen die toch via een kabel willen opladen nu de Boost Charge-serie.


Update 2 augustus 2019: De kabels zijn vanaf nu beschikbaar bij de Apple Store. Je hebt de keuze tussen meerdere kleuren en lengtes, met verschillende aansluitingen. Hieronder vind je een selectie van het aanbod:

  • Lightning-naar-USB-A (3 meter): €39,95
  • Lightning-naar-USB-C (1,2 meter): €34,95
  • USB-C-naar-USB-C (1,2 meter): €34,95

Belkin Boost Charge-kabels

Dit zijn kabels in verschillende lengtes en varianten, die voor het eerst te zien waren op de Consumer Electronics Show in januari van dit jaar. Ze zijn voorzien van MFi-certificering.

Belkin USB-C naar Lightning-kabel

Je kunt kiezen uit zwart of wit. Ze zijn bekleed met een materiaal dat ook in tennisrackets en surfplanken wordt gebruikt. De buitenkant van elke kabel is gemaakt van dubbelgevluchten nylon, terwijl de aansluitingen met de connector extra flexibel zijn gemaakt. Met een stukje leer kun je de opgerolde kabel vastzetten. De Apple Store verkoopt momenteel al de Boost Charge-kabel van Belkin, maar in een variant zonder nylon bekleding. Die kost €21,95.

Er zijn vier varianten:

  • USB-C naar Lightning
  • USB-C naar USB-C (ook in roze)
  • USB-A naar Lightning
  • USB-C naar USB-A

Belkin Duratek-kabel

Bij de USB-A naar Lightning-kabel heb je de meeste keuze, namelijk in lengtes van 120, 180 en 300 centimeter. De prijs in euro’s is nog niet bekend, maar om een indicatie te geven: in de VS vraagt Belkin er tussen de $25 en $35 voor. Binnenkort zullen ze verkrijgbaar zijn bij de bekende verkooppunten zoals de Apple Store, Amac en Coolblue. Op de website van Belkin zelf is de kabel wel te bekijken, maar niet te bestellen.

Belkin Boost Charge-kabel

Uitbreiding voor MFi-programma
Voor wie het liefst producten met MFi-logo koopt is er ook goed nieuws. Apple heeft het MFi-programma uitgebreid met twee nieuwe accessoires: Lightning-naar Ethernet-adapters en audio Lightning-naar-USB-C-adapters. Belkin’s Ethernet + Power Adapter with Lightning Connector is momenteel het enige product dat het logo heeft gekregen. Het gaat om adapters die ook PoE (Power over Ethernet) ondersteunen, zodat je je iOS-apparaat meteen kunt opladen via de Ethernet-kabel en tegelijk verbinding houdt. Heb je een oudere Ethernet-verbinding zonder PoE-ondersteuning, dan heb je een speciaal accessoire nodig. Realtek’s RLT8111EPU Gigabit Ethernet controller is ook goedgekeurd voor het MFi-programma.

Daarnaast zijn er nu MFi-goedgekeurde Lightning-naar-USB-C audio adapters, waaronder die van Anker.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 02 augustus: Beschikbaarheid Apple Store toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 augustus 2019 om 9:20
Onderwerp
Categorie
Accessoires
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.