Tim Cook noemt Robert Kennedy en Martin Luther King als grootste inspiratiebronnen

Tim Cook heeft een speech gehouden, waarin hij Robert Kennedy en Martin Luther King als grootste inspiratiebronnen noemt.

Tim_Cook_Auburn_speechApple CEO Tim Cook heeft een lifetime achievement award gekregen van de universiteit waar hij ooit studeerde, Auburn University. Tijdens een speech bij het in ontvangst nemen van de prijs, vertelde Cook dat de Ku Klux Klan, Martin Luther King en senator Robert Kennedy inspiratiebronnen voor hem zijn geweest en ervoor hebben gezorgd dat hij zich sterk maakt voor mensenrechten en gelijke rechten voor iedereen. De Ku Klux Klan vormde daarbij een afschrikwekkend voorbeeld van haat.

Het verbranden van kruizen kweekte haat en veroorzaakte angst, bij iedereen die afweek van de meerderheid. “Ik kon het niet begrijpen en ik wist dat de Amerikaanse historie en de historie van Alabama voor altijd beschadigd zou zijn door de haat die het representeerde”. Voor Cook kwamen de kruisverbrandingen wel erg dichtbij: zijn buren deden het in de straat waar hij woonde.

robert kennedy en martin luther king

Maar gelukkig zijn er ook positieve voorbeelden: Cook heeft drie foto’s op zijn kantoor staan, twee van Bobby Kennedy en één van Martin Luther King. “Ze offerden alles op, inclusief hun levens, als kampioenen van mensenrechten en menselijke waardigheid”, aldus Cook in zijn speech. Hij voelt zich geïnspireerd door deze bekende Amerikanen. Zelf liet Cook zich een paar weken geleden uit over gelijkwaardigheid op de werkplek, in een artikel in de Wall Street Journal. Hij deed dit om de Employment Nondiscrimination Act te steunen, waarin discriminatie op de werkplek op basis van geslacht, ras en seksuele identiteit, wordt verboden. De wet is inmiddels aangenomen door de Senaat, waar Democraten in de meerderheid zijn. Maar de Republikeinen van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben nog niet hun goedkeuring gegeven.

Foto RFK en MLK via Wikipedia

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 december 2013, 12:30
Categorie Apple
Onderwerp tim cook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.