whatsapp-banner

Belfunctie WhatsApp voor iOS werkt bij sommige mensen weer

Op screenshots is de belfunctie van WhatsApp in de iOS-app te zien. Steeds meer mensen krijgen op uitnodiging toegang tot de belfunctie.

WhatsApp is weer begonnen met het testen van de belfunctie. De belfunctie was eerder al aanwezig in betaversies van de app, maar werd daarna weer verwijderd. Wellicht vond WhatsApp dat de belkwaliteit nog onvoldoende was. Inmiddels melden gebruikers dat bellen mogelijk is en dat de kwaliteit van de verbinding goed is, zowel over Wi-Fi als over 3G en 4G.

whats-app-calling-3

De meldingen komen vooral van Android-gebruikers, die wat gemakkelijker nieuwe versies kunnen uitwisselen. Dat het ook in de iOS-versie van WhatsApp werkt, bewijzen screenshots van het Italiaanse nieuwsblog iPhoneItalia. Zij laten op een aantal afbeeldingen zien hoe de schermen eruit zien. Dezelfde website liet in maart 2014 ook al gelekte screenshots zien en daaruit is af te leiden dat er in een jaar tijd aan de interface eigenlijk niet zoveel veranderd is.

Op de screenshots is de belinterface te zien, met adressenlijst. Je kunt via het belscherm een gesprek ophangen, beantwoorden, muten, op speaker zetten of een bericht sturen.

Belfunctie alleen op uitnodiging

Een woordvoerder van WhatsApp heeft tegenover CNET bevestigd dat de belfunctie in de betaversie van de app inderdaad weer werkt, maar dat het nog maar voor een klein aantal mensen te gebruiken is. “Meer hebben we niet te zeggen.” Begin februari kon je op iCulture lezen dat de belfunctie op Android-toestellen al actief was, als de laatste versie (2.11.508) handmatig werd geïnstalleerd. Op iOS lijkt het momenteel alleen te werken in betaversies van de app. De meest recente aanwijzing dat er aan de iOS-app wordt gesleuteld, was een paar dagen geleden: toen verdween de belknop naast de profielfoto opeens.

Er wordt al meer dan een jaar gesproken over een belfunctie. WhatsApp kondigde precies een jaar geleden tijdens Mobile World Congres 2014 dat er werd nagedacht over een belfunctie. Daarbij werd het tweede kwartaal van 2014 genoemd. Maar die deadline werd niet gehaald.

whats-app-calling-2

Uit eerdere informatie over de uitrol blijkt dat het bellen alleen op uitnodiging werkt. Je moet eerst gebeld worden door iemand die al toegang heeft; er verschijnt daarna weer een telefoonicoontje naast de naam van de contactpersoon. Als het eenmaal voor iedereen werkt, wordt WhatsApp een concurrent voor diensten als Skype en Viber. Viber heeft ondertussen al een ander verdienmodel gevonden: mobiele games.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 maart 2015, 8:55
Categorie Apps
Onderwerp bellen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.