BeatPhone krijgt concurrentie van Moosic

Moosic is een nieuw project, waarbij wordt gewerkt aan een complete muziekinstallatie met verschillende instrumenten op de iPhone. Je kunt meedrummen met muziek, zelf een deuntje spelen op de piano of een van de vele loops gebruiken.

Moosic pianoMoosic is een nieuwe project, waarbij wordt gewerkt aan een iPhone-applicatie waarmee je kunt drummen, loops afspelen en liedjes op een keyboard kunt spelen. Daarmee is het een concurrent van BeatPhone, de muziekapplicatie waarmee je allerlei muziekloops kunt afspelen. De maker van Moosic is ook geen onbekende: het wordt gemaakt door MooTheCow, die eerder al de iAno iPhone-piano ontwikkelde. Downloaden kun je nog niet, maar de screenshots die MooTheCow alvast van Moosic hebben gemaakt zien er veelbelovend uit.

Moosic loopsJe kunt met Moosic meedrummen met mp3-tjes, maar ook zelf een liedje spelen. De ontwikkelaar is van plan om een aantal muziekinstrumenten en drumkits toe te voegen. Een loop player en een simpele bass-line sequencer zouden er ook in kunnen zitten. Kortom: de mannen van iBand hebben straks aan één applicatie genoeg.

Om de verwachtingen niet te hooggespannen te maken waarschuwt MooTheCow nog wel dat het speelgoed is; het is niet vergelijkbaar met een naar de iPhone geporteerde versie van Cubase. Sommige mensen hebben immers altijd wat te klagen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 februari 2008, 8:00
Categorie Apps
Onderwerpen drumkit, muziek, muziek maken, piano, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.