iPhone officieel te activeren met behulp van SAM (jailbreak/unlock)

Sam Bingner heeft een nieuwe methode ontwikkeld voor gebruikers die afhankelijk zijn van een hack om hun toestel te activeren. Hacktivatie is noodzakelijk om een iPhone met een simock te activeren als je geen toegang hebt tot een simkaart van de provider die het toestel oorspronkelijk heeft verkocht

iPhone ActiverenDe ontwikkelaar Sam Bingner heeft een nieuwe methode ontwikkeld voor gebruikers die afhankelijk zijn van een hack om hun toestel te activeren. De zogenaamde hacktivatie is noodzakelijk om een iPhone met een simock te activeren, als je geen toegang hebt tot een simkaart van de provider die het toestel oorspronkelijk heeft verkocht. De hacktivation tool met de naam Subscriber Artificial Module (SAM) zorgt ervoor dat de iPhone via de officiële kanalen in iTunes kan worden geactiveerd. Doordat de iPhone uiteindelijk via de reguliere weg in iTunes geactiveerd wordt, zou je na de hacktivatie zonder verdere problemen gebruik moeten kunnen maken van functies zoals push-notificaties.

Subscriber Artificial Module en redsn0w

Deactivate-optie in redsn0wDe methode zou daarnaast als voordeel hebben dat de batterijduur van gehacktiveerde toestellen significant verbeterd wordt ten opzichte van de bestaande methodes. Om het makkelijker te maken om over te stappen op de SAM-methode heeft het iPhone Dev Team een update uitgebracht voor redsn0w naar versie 0.9.6b6. De jailbreaktool bevat nu ook de optie Deactivate voor de iPhone 3G en iPhone 3GS, die je uit moet voeren nadat je SAM geïnstalleerd hebt. Deze optie zal eerder geïnstalleerde hacks aan lockdownd verwijderen, zodat SAM de hacktivatie verder kan verzorgen. Een vergelijkbare optie zal binnenkort aan SAMprefs worden toegevoegd.

Een iPhone hacktiveren met Subscriber Artificial Module

  1. Om een iPhone te hacktiveren heb je een jailbreak nodig (voor meer informatie daarover kun je ons artikel over redsn0w 0.9.6b5 raadplegen).
  2. Open Cydia en ga naar Manage gevolgd door Sources.
  3. Voeg de repository http://repo.bingner.com/ toe via EditAdd.
  4. Ga naar Search en zoek naar SAM en SAMprefs.
  5. Installeer beiden via Install gevolgd door Confirm.
  6. Deactiveer de eerdere hacktivatie met behulp van de Deactivate-optie in redsn0w 0.9.6b6 (zorg ervoor dat er geen andere opties aangevinkt staan).
  7. Ga in het menu Instellingen naar SAM en selecteer De-Activate iPhone. Activeer de iPhone met behulp van iTunes. Als je in iTunes de melding Invalid SIM krijgt te zien, zul je jouw provider moeten kiezen naast Automatic en op een SIMID moeten clicken.
Als je naast SAM ook gebruik moet maken van ultrasn0w om te unlocken is het goed om je op de hoogte te stellen van de nadelen van het upaten naar baseband 06.15.00, als dat voor jou van toepassing is (namelijk als je nu baseband 05.14.01, 05.14.02 of 05.14.04 hebt). Het iPhone Dev Team heeft bekend gemaakt dat, naast de eerder genoemde nadelen, gebruikers melden dat GPS niet meer naar behoren werkt na de update naar de iPad-baseband. Het is nog niet met zekerheid te zeggen of dit met behulp van hacks op te lossen zal zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 december 2010, 11:43
Categorie Jailbreak
Onderwerpen activeren, jailbreak, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.