Belgische provider BASE geeft alle klanten toegang tot 4G-netwerk

De Belgische provider BASE van KPN geeft alle klanten gratis toegang tot het 4G-netwerk.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

4g-network1KPN-dochter BASE geeft alle klanten vanaf vandaag toegang tot het 4G-netwerk, zonder daarvoor extra kosten te rekenen. Het geldt voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers, ongeacht of je een abonnement hebt of prepaid beller bent. Base begon in oktober 2013 met de uitrol van het 4G-netwerk in België. Aanvankelijk waren alleen Aalst, Antwerpen, Beveren, Charleroi, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Luik, Mechelen en Namen aan de beurt, daarna volgden andere steden. Toegang tot het 4G-netwerk gold aanvankelijk alleen voor abonnementen vanaf B-39 en zakelijke abonnementen vanaf Pro Talk. Ook mensen die Base Check 35 gebruikten kregen toegang tot het 4G-netwerk.

Inmiddels zijn er 400 steden en dorpen waar 4G beschikbaar is op het 1800MHz netwerk. Dat houdt in dat de iPhone 5, iPhone 5s en iPhone 5c technisch geschikt zijn om op het 4G-netwerk van Base van te gebruiken, maar het is geen garantie dat het ook echt werkt. Afgelopen november was BASE nog boos, omdat Apple traag reageerde in het goedkeuringsproces voor het 4G-netwerk. Sindsdien heeft de Belgische regering bepaald dat providers alle geschikte toestellen moet toelaten op de Belgische 4G-netwerken, ongeacht of een toestelfabrikant daarvoor vooraf toestemming heeft gegeven of niet.

In België rekenen Base en Belgacom allebei geen extra kosten voor het gebruik van 4G. Mobistar en Telenet hebben 4G nog niet opengesteld voor klanten, maar zullen evenmin kosten rekenen. Ze zijn nog bezig met het inrichten van het 4G-netwerk op de 800 MHz-licentieband. BASE Belgacom en Mobistar hebben alledrie een 800 MHz-licentie bemachtigd voor gebruik van 4G.

Voor de dekking van BASE kun je terecht op deze website.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2014, 16:06
Categorie Providers
Onderwerp belgische apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.