Audiomux icon

Audiomux laat muziekapps met Mac praten via Lightning

Met Audiomux kunnen muziekapps praten met de Mac, via de Lightning- of 30-pins-aansluiting van een iPhone of iPad en Audiobus.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Audiomux iconMuzikanten kunnen met Audiobus al langere tijd muziekapps aan elkaar koppelen, zodat je de effecten van verschillende apps kunt combineren. De nieuwe app Audiomux zorgt ervoor dat deze mixmuziek ook op efficiënte wijze naar je Mac wordt verstuurd. Koppel je iDevice met een Lightning- of 30-pins-kabel met de Mac, en je mix wordt in de hoogst mogelijke kwaliteit overgezet.

Audiomux gebruikt Audiobus om een muziekmix naar de Mac over te zetten. Hoewel er al langer methodes waren om geluid op een Mac te krijgen, doet Audiomux dit op een unieke manier. De app verbindt met een Lightning- of 30-pins-kabel in plaats van met de geluidspoort of Bluetooth, waardoor naast de muziekkwaliteit ook de vertraging minimaal moet zijn. Hiervoor gebruikt Audiomux hetzelfde protocol dat we zagen in Duet Display en Air Display, waarmee een iPad verandert in een tweede scherm.

Audiomux screenshot

Ontwikkelaar AppBC bracht eerder de app Midimux uit, waarmee muzikanten de iPhone en iPad gebruiken als midi-apparaat. Ook deze app verbindt via een iDevice-kabel. Beide apps vereisen dat je wel eerst een bijbehorend programma op de Mac installeert, zodat de verbinding goed gelegd kan worden. Deze software staat op de site van AppBC.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 maart 2015, 15:38
Categorie Apps
Onderwerp muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.