Ryo Adapter

Ryo Adapter geeft iedere Lightning-kabel een omkeerbare usb-poort

Met de Ryo Adapter geef je iedere iPhone-kabel een omkeerbare usb-poort. De Ryo Adapter is te bestellen door op Kickstarter te doneren.

Ryo AdapterHet was in 2014 korte tijd voer voor geruchten: Apple zou werken aan een omkeerbare usb-kabel, waardoor je het snoer op twee manieren in een oplader of computer kunt steken. Daarmee moest er een einde komen aan het per ongeluk verkeerd aansluiten van je iPhone-snoer. Uiteindelijk introduceerde Apple de kabel toch niet, maar accessoiremakers gingen wel aan de haal met het idee. Nu is er ook de Ryo Adapter: een kleine adapter voor je bestaande usb-kabels, die ze allemaal omkeerbaar maakt.

Het idee achter de Ryo Adapter is doodsimpel: je steekt de iPhone-kabel in deze usb-poort, waarna je het geheel kunt aansluiten op andere usb-aansluitingen. De uitstaande aansluiting op de Ryo Adapter is symmetrisch, waardoor het niet uitmaakt welke kant boven of onder is.

Er zijn een aantal kabels die hetzelfde doen, en deze snoeren zijn zonder een extra adapterblokje ook een stuk compacter. Maar de Ryo Adapter heeft een belangrijk, praktisch voordeel: omdat het apparaatje zich bevestigt aan je bestaande iPhone-kabels, heb je geen last van MFi-certificatieproblemen. Lightning-kabels laden de iPhone soms niet op als Apple ze niet heeft goedgekeurd, een risico dat je bijvoorbeeld loopt met de kabel van Truffol. En de Ryo Adapter heeft zelfs een streepje voor op goedgekeurde kabels zoals die van Griffin: omdat het slechts een opzetblok is, kun je hem met iedere bestaande kabel gebruiken. Daarmee is deze oplossing een stuk breder inzetbaar dan een volledig nieuw snoer.

Je kunt de Ryo Adapter bestellen door 15 dollar op Kickstarter te doneren. Voor dat bedrag krijg je drie adapters, zodat je meerdere kabels omkeerbaar kunt maken. De eerste exemplaren worden in september verzonden. Het streefbedrag van 15.000 dollar is al lang en breed binnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 maart 2015, 13:01
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, lightning, usb

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.