ASUS verkoopt door iPad minder netbooks

ASUS gaat in het derde kwartaal van 2010 de productie van netbooks verlagen. Ze voelen de concurrentie van de iPad.

asus tabletASUS gaat in het derde kwartaal van 2010 de productie van netbooks terugschroeven. De fabrikant merkt de impact van de iPad. Energiezuinige, goedkope netbooks verkopen minder goed door de toegenomen concurrentie. En dat terwijl de marge op goedkope netboeks, al erg laag lag. CEO Jerry Shen zei op een bijeenkomst van investeerders dat ASUS het volgende kwartaal 1,4 miljoen netbooks gaat verkopen. Dat is lager dan voorheen en volgens DigiTimes is de rechtstreekse boosdoener de iPad.

In het tweede kwartaal van 2010 verkocht ASUS nog 1,5 miljoen en in het kwartaal daarvoor 1,6 miljoen. De fabrikant is door de Eee PC uitgegroeid tot een van de belangrijkste verkopers van netbooks. ASUS is de op vier na grootste pc-fabrikant ter wereld. Toch gaan ze niet bij de pakken neerzitten: in september komt er een nieuwe 10 inch netbook met Windows 7 (€399) en in oktober volger nog een 8,9 inch Linux-tablet die tussen de $199 en $299 gaat kosten.

Toen de iPad werd aangekondigd maakte Steve Jobs de vergelijking met netbooks: ze zijn lichter en hebben meer gebruiksmogelijkheden dan goedkope laptops. In de eerste drie maanden werden er 3,27 miljoen stuks van de iPad verkocht, dus meer dan dubbel zoveel dan er aan ASUS- netbooks over de toonbank ging.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 augustus 2010, 11:35
Categorie iDevices
Onderwerpen ipad, netbook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.