Arduino-deurbel stuurt foto’s van bezoekers naar je iPhone

Met Arduino kun je een deurbel maken

arduino deurbelAls je van ‘hip knutselen’ met elektronica houdt, ken je de Arduino natuurlijk al. Hiermee kunnen hobbyisten, kunstenaars en andere creatieve mensen opmerkelijke dingen maken, zonder dat je een elektronicacursus hoeft te volgen. Een nieuw doe-het-zelf-project voor Arduino helpt je bij het maken van een deurbel, die een foto naar je iPhone stuurt op het moment dat er iemand aanbelt. Je hebt een Arduino-circuit, een webcam en de dienst PushingBox nodig om het te realiseren. Met behulp van een handleiding op de site MAKE kun je meteen aan de slag.

PushingBox is nodig voor de API (programmeerinterface), die ervoor zorgt dat er een berichtje met foto naar apps als Prowl of Pushme.to wordt gestuurd. Door op de deurbel te drukken waarschuwt de Arduino-chip de betrokken diensten, die vervolgens bezig gaan met het maken van een foto en het verzenden van de foto naar de eigenaar. Vervolgens sta je nog voor het probleem: hoe kan ik de deur op afstand opendoen? Ook dat kan met zo’n Arduino-chip, maar al voordat de Arduino op het toneel verschenen waren er al slimme mensen die daar een oplossing voor gevonden hadden.

Onderstaand filmpje is niet helemaal scherp, maar je kunt wel eruit afleiden hoe het werkt. De handleiding vind je zoals gezegd bij MAKE.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2012, 12:13
Categorie Achtergrond
Onderwerpen arduino, deurbel, klussen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.