‘Apps crashen twee keer zo vaak op iPhone 5s’

De iPhone 5s crasht twee keer zo vaak als de iPhone 5 en iPhone 5c. Dit blijkt uit onderzoek van app-trackingbedrijf Crittercism.

iPhone-5S-A7-processorDat sommige iPhone 5s-gebruikers last hebben van overmatig veel crashes ontdekten we eerder deze week al, maar het was toen nog niet duidelijk hoe grootschalig het probleem was. Inmiddels heeft Crittercism onderzoek gedaan, waaruit blijkt dat de iPhone 5s gemiddeld twee keer zo vaak als de iPhone 5 en iPhone 5c vastloopt. Het bedrijf baseert zich hierbij op de crashinformatie afkomstig uit apps die zij voor ontwikkelaars in de gaten houden.

Apps op de iPhone 5s crashen volgens Crittercism twee procent van de tijd, terwijl er op de iPhone 5 en iPhone 5c minder dan één procent van de gebruikstijd een vastloper plaatsvindt. Het bedrijf lijkt zich vooralsnog niet zorgen te maken over de gedeelde data. Crittercism-CEO Andrew Levy vertelt aan AllThingsD dat alle nieuwe hardware en software dit soort problemen kunnen ondervinden, en dat het geheid door Apple zal worden opgelost.

Levy denkt dat de app-crashes te wijten zijn aan de nieuwe hardware van de iPhone 5s. Hoewel ontwikkelaars al lange tijd hun apps konden testen met de bètaversies van iOS 7, waren ze niet in staat om de nieuwe 64-bits-processor van de iPhone 5s onder handen te nemen. De iPhone 5c zou daarom ook minder last hebben van de crashes: intern heeft deze iPhone nog steeds dezelfde hardware.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2013, 14:49
Categorie Apps
Onderwerpen crash, iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.