iOS 6.1 bèta 5 moet binnen een week verschijnen

Over precies een week verloopt iOS 6 bèta 4. Apple moet voor die tijd een nieuwe versie uitbrengen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS 6.1iOS 6.1 bèta 4 zal op 28 januari verlopen, wat betekent dat Apple binnen een week de volgende testversie moet uitbrengen. Na de genoemde datum zal de bèta namelijk niet langer door ontwikkelaars gebruikt kunnen worden. We zitten inmiddels al meer dan een maand te wachten op de vijfde bèta van iOS 6.1. Eerder deze maand werd al beweerd dat bèta 5 voor 15 januari al beschikbaar gesteld zou worden, maar deze datum ging zonder verder nieuws voorbij.

Het Duitse iFun hoorde eerder al dat iOS bèta 5 op het moment intern bij Apple wordt getest en dat er wordt overwogen om het direct de Golden Master-versie uit te brengen. De Golden Master is de laatste update van een bèta, die nagenoeg gelijk is aan de uiteindelijke versie die publiekelijk wordt uitgerold. Over mogelijke nieuwe functies in bèta 5 is nog niks bekend. Tot nu toe bevatte iOS 6.1 vooral een aantal kleine wijzigingen, waaronder een paar tweaks in de interface. Onder andere de muziekknoppen op het ontgrendelscherm zien er in de aankomende iOS-versie iets anders uit en het is duidelijker hoe je problemen kunt delen via Apple-maps. Gebruik je iOS 6 met 6.1 voor het eerst, dan legt een introductiekaart uit hoe Passbook precies in elkaar zit.

iPhone-hacker @iH8sn0w ontdekte in december dat bèta 4 op 28 januari zal verlopen. Die datum was toen nog een aardige tijd verwijderd, maar is inmiddels flink wat dichtertijd. Als we er van uitgaan dat de nieuwe bèta niet in het weekend wordt uitgebracht, zal hij misschien zelfs al voor vrijdag uitkomen. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Apple daadwerkelijk wacht tot de 28e, aangezien een hoop ontwikkelaars dan in de stress schieten.

Update 27-1-2012: iOS 6.1 Beta 5 is inmiddels verschenen: iOS 6.1 bèta 5 te downloaden voor ontwikkelaars

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2013, 11:59
Categorieën Apps, iOS
Onderwerp ios 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.